Malí fotbalisté se zúčastnili velkého turnaje v Salzburgu

O víkendu 18. -19. 5. 2013 odehráli fotbalisté TJ Šumavan Vimperk kategorie U9, U11 a U13 mezinárodní turnaj Mozart Trophy 2013 v rakouském Salzburgu. Největší úspěch na turnaji vybojovali hráči kategorie U9, kteří ani jednou na turnaji neprohráli a byli poraženi až ve finále na penalty. Nutno podotknout, že jako jediní hráli proti stejně starým fotbalistům, jinak hráči dalších dvou kategorií odehráli zápasy proti většinou o rok až dva starším protihráčům, takže ani v jednom případě se nedá hovořit o neúspěchu, když hráči U11 skončili na 9. místě a U13 na 8. místě. O bezpečnou a pohodlnou cestu na turnaj a zpět se nám postarala společnost ČSAD Autobusy České Budějovice a.s., se zkušeným řidičem panem Roučkou, za což firmě i panu řidiči vřele děkujeme.

Výsledky TJ Šumavan Vimperk U9:

TJ ŠUMAVAN VIMPERK – ETSV LANDSHUT (D) 2:0 – základní skupina
SG ASK/PSV SALZBURG(A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:6 – základní skupina
1. SC SIMMERING (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 1:2 – základní skupina
LIEFERINGER SV (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:4 – základní skupina
1. SC SIMMERING (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:6 – skupina o 1.-8. místo
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – KV ENDRACHT WINNIK – II (B) 3:0 – skupina o 1.-8. místo
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – LIEFERINGER SV (A) 2:1 – skupina o 1.-8. místo
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FAZ OST (A) 1:0 – skupina o 1.-8. místo
1. SC SIMMERING (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:5 – semifinále
TJ ŠUMAVN VIMPERK – SV BLAU-GELB FRANKFURT 0:0 4:5 na penalty – finále

Celková tabulka U9:

1. SV BLAU-GELB FRANKFURT (D)
2. TJ ŠUMAVAN VIMPERK (CZ)
3. 1. SC SIMMERING (A)
4. LIEFERINGER SV (A)
5. KV ENDRACHT WINNIK – II (B)
6. FAZ OST (A)
7. KV ENDRACHT WINNIK – I (B)
8. SK PFIBYSLAV (CZ)
9. SV HAMMERSCHMIEDE (D)
10. TJ TIŠ (CZ)
11. ETSV LANDSHUT (D)
12. SV MÜNCHEN-LAIM (D)
13. SG ASK/PSV (A)
14. FC MATZENHEIM (F)
15. SAK 1914 (A)
16. 1. SSK 1919 (A)

Sestava: Dan Malý, Lukáš Krejčí, Lukáš Sýs, Jan Vavřík, Pavel Kubačka, Vít Štefan Sedlár, Martin Kozák, Matyáš Kačírek, Martin Souhrada, Jan Pýcha
Trenéři: Lukáš Sýs, Martin Souhrada

Lukáš Sýs – trenér U9:
„Na turnaj jsme odjížděli se čtyřmi hráči týmu FC Písek, kteří nám byli nápomocni, když nám z našeho mančaftu vypadli vimperští kluci. Chtěl bych jim, jejich rodičům a vedení FC Písek moc poděkovat za pomoc, čímž se prohloubila i spolupráce s FC Písek, kterou si zatím nemohu vynachválit.
Celý turnaj jsme odehráli suverénně, když jsme jako jediný tým z šestnácti zúčastněných ani jednou neochutnali hořkost porážky, až ve finále, kdy jsme ve vyrovnaném utkání remizovali s německým týmem Frankfurtu a následně jsme na penalty prohráli v poměru 5:4. Pro mě jsou vítězové naši kluci, protože hru, se kterou prezentovali český a hlavně jihočeský fotbal, obdivovali trenéři německých, belgických, rakouských a francouzských mužstev. Svým přístupem a chováním na celém turnaji naši kluci dokázali, že již v tak nízkém věku se dá výborně reprezentovat naše země, kraj a město Vimperk na mezinárodní fotbalové scéně. Za to jim patří veliké díky”.

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk U11:

TJ ŠUMAVAN VIMPERK – TSV NEUENSTEIN (D) 1:0
ASV SALZBURG (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:0
SC MILS 05-I (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 1:2
FSV WACKER 03 GOTHA (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 1:0
SUSGO OFFENTHAL (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 4:1
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FAZ-OST (A) 0.3
SAK 1914 (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 3:0
TJ ŠUMAVN VIMPERK – GSV MAICHINGEN (D) 0:4
FSV WACKER 03 GOTHA (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 4:0
SC LICHTENWÖRTH (A) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 5:0
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – ASV SALZBURG (A) 3:1

Celková tabulka U11:

1. SUSGO OFFENTHAL (D)
2. FSV WACKER 03 GOTHA (D)
3. FK HOROVICKO (CZ)
4. SC LICHTENWÖRTH (A)
5. SAK 1914 (A)
6. LIEFERINGER SV (A)
7. GSV MAICHINGEN (D)
8. FAZ-OST (A)
9. TJ ŠUMAVAN VIMPERK (CZ)
10. ASV SALZBURG (A)
11. FC RÖTHENBACH (D)
12. SC MILS 05 II (A)
13. SV WALDPERLACH (D)
14. TSV NEUENSTEIN (D)
15. SC MILS 05 I (A)
16. TJ TIŠ (CZ)
17. SG ASK/PSV (A)
18. SG SSK/BLAU-WEISS (A)
19. TSV FELDKIRCHEN (D)
20. FC TURBENTHAL (CH)

Sestava: Matyáš Pavelka, Martin Janda, Lukáš Šimek, Michal Vrábel, Robin Kliment, Martin Matoušek, Tomáš Děd, Matyáš Novotný, Jakub Kováč a Tomáš Vlček
Trenéři: Jan Děd, Luboš Matoušek

Jan Děd – trenér U11:
„Bohužel herní systém turnaje 6+1, který se na turnaji hrál, kluci nemají zažitý, natož velikost herní plochy – rozměrově odpovídající v naší soutěži mladším žákům. Přesto první hrací den v sobotu podali kluci dobré výkony. Ve většině zápasů po celý turnaj hráli proti o rok starším soupeřům. Přesto ze skupiny postoupili do finálové skupiny na druhý den z druhého místa, když 3x vyhráli, 1x remizovali a 1x prohráli. Odpoledne se dohrávala ještě dvě utkání, třetí týmy ze čtyř skupin ještě mohly z těchto zápasů doplnit finálovou skupinu. Bohužel již tyto zápasy ukázaly, že klukům dochází dech. Samozřejmě nádherné počasí (obrovské vedro) sehrálo určitě taky svou roli. Druhý hracíí den se již úplně projevilo, že kluci s o něco vyspělejšími soupeři a hlavně zvyklými na tento herní systém bohužel na víc mít nebudou. Nicméně někteří bojovali do maxima svých možností. Slza k tomu občas patří, bohužel. Útěchou jim po sérii porážek byla závěrečná výhra s jedinými věkově stejnými chlapci. Takže nakonec celkové 9. místo z dvaceti mužstev. Kluci hlavně získali nové zážitky, nové zkušenosti, někteří i pár nových slovíček v němčině. Opět se fandilo i ostatním českým týmům a naopak. Pár jedinců shlédlo i sobotní utkání FC Red Bull Slazburg v jejich čtyřicetitisícové aréně a ostatní měli možnost zavítat i do stáje formule 1 a vyfotit se přímo u formule. Kluci bojovali i za nemocného Péťu Kopoloviče, který se nemohl turnaje zúčastnit a určitě by nám hodně pomohl. Samozřejmě medaili jsme mu přivezli a přejeme všichni brzké uzdravení. Všem klukům a i rodičům patří od trenérů veliké DĚKUJEME …….a někdy za rok, možná opět v Hornu, jako loni, zase ahoj.”

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk U11:

FC SLOVAN HAVLICKUV BROD (CZ) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:1
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – TJ SOKOL LIBIŠ (CZ) 0:2
SG LAUTERN-HEUBACH-BARTHOLOMÄ (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 1:2
FV 03 LADENBURG (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 0:0
TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FC SARKENBURGIA 1900 HEPPENHEIM (D) 0:0
SpVgg FELDMOCHING (D) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 2:1
FK HOŘOVICKO (CZ) – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 2:0

Celková tabulka U13:
1. TSV WILLSBACH (D)
2. FC SARKENBURGIA 1900 HEPPENHEIM (D)
3. FC BUCHS AG (CH)
4. TJ SOKOL LIBIŠ (CZ)
5. SpVgg FELDMOCHING (D)
6. FC SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD (CZ)
7. FK HOŘOVICKO (CZ)
8. TJ ŠUMAVAN VIMPERK (CZ)
9. TJ TIŠ (CZ)
10. SG LAUTERN-HEUBACH-BARTHOLOMÄ (D)
11. FV 03 LADENBURG
12. SG SSK/BLAU-WEIß (A)

Sestava: Jaroš Michal, Uhříček Lukáš, Koubek Jaroslav, Kadlec Dominik, Uhlík Michal, Chrášťanský Jan, Rod Ondřej, Matoušek Václav, Červený Ondřej, Kouloušek Tomáš, Frček Lukáš, Vintr Lukáš, Formánek Jan, Zahradník Jakub
Trenéři: Jiří Formánek, Josef Uhříček, Vlastimil Červený

Jiří Formánek – trenér U13:
„Dne 18.-19.5.2013 jsme se zúčastnili turnaje Mozarttrophy, který se letos konal v krásném fotbalovém komplexu na předměstí Salzburku v Salzachsee. Hráli jsme v kategorii U13 (ročníky 2000,2001) a byli jsme nalosováni do skupiny B, kde nás čekalo celkem 5 soupeřů.
V sobotu 18.5. jsme hráli první zápas s FC Slovan Havlíčkův Brod. Vstup do turnaje nám vyšel na výbornou. Po tuhém boji a jediném gólu Lukáše Frčka jsme vyhráli 1:0. Ve druhém zápase nás čekal opět soupeř z České republiky, TJ Sokol Libiš.Bohužel jsme nenavázali na výkon z prvního zápasu a prohráli 2:0.V posledním sobotním zápase jsme museli nutně bodovat, abychom se udrželi v přímém souboji o postup mezi nejlepší čtyři týmy. Naším soupeřem bylo mužstvo SG Lautern-Heubach-Bartoholoma z Německa.Po několika šancích na obou stránách jsme nakonec dokázali vyhrát dvěma zásahy do černého Tomáše Kolouška 2:1.
V neděli 19.5. nás čekaly poslední dva zápasy ve skupině. První zápas do té doby s posledním týmem naší skupiny FV 03 Ladenburga a naopak druhý zápas s prvním týmem FC Sarkenburgia 1900 Heppenheim. Obě dvě utkání skončila stejným výsledkem 0:0. Tento výsledek v nás vyvolal rozdílné pocity. V prvním zápase jsme soupeře doslova přikovali na jejich polovinu. Naše střely létaly těsně kolem branky a když už jsme si chtěli zakřičet gól, vytáhl hostující brankář životní zákrok. Vítězný gól nám nebylo souzeno dát.
 Ve druhém zápase jsme předvedli asi náš nejlepší výkon. Velmi dobře jsme bránili a několikrát nás podržel Michal Jaroš, takže remíza 0:0 byla zasloužená. O to nás více mohlo mrzet, že jsme v předešlém zápase nedali gól. Ve skupině jsme tedy skončili o 2 body na 3. místě.
V prvním vyřazovacím zápase o 5. místo jsme hráli proti týmu SP Vgg Feldmoching. Po nerozhodném výsledku 0:0 přišly na řadu neoblíbené penalty. Jedinou proměnil Lukáš Frček a my prohráli 2:1. V posledním zápase nás porazilo FK Hořovicko 2:0 a tím jsme obsadili 8. místo.
Naše konečné umístění neberu jako neúspěch. Hráli jsme většinou proti mužstvům složených převážně z hráčů ročníků 2000 a toto bylo v důležitých momentech zápasů rozhodující. Je to pro nás další zkušenost a příští rok uvidíme…
Chtěl bych pochválit všechny kluky za předvedenou hru, chování, reprezentaci našeho města a klubu. Zvláštní dík patří rodičům našich hráčů a zároveň našim fanouškům, kteří nás celý turnaj podporovali.”

 

 

pro vimperk.eu: Lukáš SÝS

 

{gallery}vimperk/2013/kveten/salzburg/{/gallery}