Taneční laboratoř v exteriéru

TANEC PRAHA v Sušici -….poslední –

V poslední upoutávce na 25. ročník Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA, kdy se Sušice zařadila mezi jedenáct měst, která mají možnost představit divákům tuto unikátní podívanou, si představíme poslední z aktérů zajímavého večera.

 

Program je připraven na 16. června od 20. hodin v multifunkčním sále sušického kina a poslední část představení proběhne v exteriéru – na dvoře Café baru v Jablíčku (naproti kinu).

EVROPSKÁ TANEČNÍ LABORATOŘ
Oblíbená mozaika experimentů a zkoumání pohybu z různých koutů Evropy

Sušice, 16. 6. 2013 ve 20.00 hod.
Howool Baek (KR/DE) & Matthias Erian (AT): NOTHING for body
Andrea Miltnerová (UK/CZ): Tanec magnetické balerínky
NANOHACH & Lea Švejdová: Suna No Onna | Písečná žena

Dnes představujeme:
NANOHACH & Lea Švejdová: Suna No Onna | Písečná žena
Suna No Onna | Písečná žena | Sand-Woman
NANOHACH & Lea Švejdová

no onna

 

Žena ztracená kdesi v písčité krajině – v jámě bez dna, v propasti bez žebříků, smířená s osudem a přizpůsobená životu v nepříznivém prostředí, kde ostatní žít nemohou. Všudypřítomné světlo ze strážní věže jí nedovoluje spát ani snít. Taneční představení vytvořené pro parky a zahrady inspirované knihou Kóbó Abeho.

 

Lea Švejdová začala tančit v dětském věku u Evy Blažíčkové a později se stala členkou jejího Studia komorního tance II. Patří mezi první absolventy Konzervatoře Duncan centre. V rámci studia absolvovala stáže v londýnském Laban Centre a na Rotterdamské taneční akademii. Studovala také bruselskou taneční akademii P.A.R.T.S. Tři roky byla členkou mezinárodní taneční skupiny Deja Donne. Od roku 2003 působí opět v Praze jako choreografka, pedagožka a tanečnice. Lea je spoluzakládající členkou souboru NANOHACH, kde vytvořila výrazné taneční party.

 

Prodej vstupenek v kanceláři Sušického kulturního centra: každý den od 8 – 16 hodin a vždy hodinu před projekcí na pokladně kina. Online rezervace a předprodej možný také na www.kinosusice.cz. Cena vstupného: 150 Kč | dospělý; 90 Kč | dítě, student, senior, ZTP, ZTP/P .

(ssh,as)

Mediálním partnerem akce je také www.sumava.eu.

plakatek