Jan Vastl v Itálii bronzový!

Jan Vastl třetí v závodě světového poháru horských kol

Medailové umístění vybojoval Jan Vastl v třetím závodě světového poháru horských kol v italském Val di Sole. V závodě juniorů se na start postavilo za úmorného vedra 90 závodníků a mezi nimi i tři z týmu Česká spořitelna Specialized Junior. Jan Vastl startoval z první řady s číslem 6 a hned po startu se dostal do skupiny bojující o 5. – 6. místo. V polovině závodu, který se jel na 5 kol / 20 km / , se propracoval na čtvrtou pozici, půlminuty za dánským závodníkem. Toho postihl defekt a Jan Vastl se dostal na třetí pozici, kterou dokázal s náskokem uhájit před zle dotírajícím Dánem až do cíle. Tento výsledek je příslibem před mistrovstvím Evropy, které začíná tento čtvrtek ve švýcarském Bernu.

lutak vds 03

Další závodníci na startu světového poháru, Luděk Šeller a Filip Kubín, dojeli na 31. respektive 46. místě. V závodě mužů do 23 let startoval Martin Stošek, ale doplatil na velké vedro, doslova se uvařil a dojel na 56. místě.

V čtvrtečním závodě sprintu / Eliminator / se skvěle předvedl Luděk Šeller, a i přes pád a následné odřeniny v tréninku dojel v kvalifikaci sprintu na osmém místě, necelou půl sekundu za vedoucím mužem celkového pořadí sprintu Danielem Federspielem, v osmifinále mu ale chyběly ještě větší zkušenosti a dál nepostoupil, i tak skončil na výborném 17. místě .

Na mistrovství Evropy v Bernu se představí hned tři závodníci z týmu, Jan Vastl , který bude startovat i ve štafetě, Filip Kubín a Martin Stošek.

Výsledky:
1. Samuel Gaze (NZL) čas 1:12:36 hod.
2. Gioele Bertolini (ITA, Controltech Nevi) + 45 sek.
3. Jan Vastl (CZE, Česká spořitelna Specialized Junior MTB Team) + 1:25 min.
31. Luděk Šeller (CZE, Česká spořitelna Specialized Junior MTB Team) + 8:40 min.
43. Filip Kubín (Česká spořitelna Specialized Junior MTB Team) + 10:25 min.

 

Jiří Lutovský, Foto Michal Červený, mtbs.cz

{gallery}vimperk/vastl/{/gallery}