Křížem krážem pavučinou

Putování po Sušické pavučině

Touláte se po Sušické pavučině nebo se na to zrovna o prázdninách chystáte? Jako novinku na naší Pavučině, se město Sušice rozhodlo uspořádat turistickou soutěž „Putování po Sušické pavučině”. A tak kromě zdravého pohybu a zajímavých informací, můžete získat nějakou odměnu. Soutěž startuje první prázdninový týden a je určena všem bez rozdílu věku.

Co musíte pro zapojení do soutěže udělat? Je to jednoduché. Úplně na začátku si musíte vyzvednout soutěžní pas a mapku Pavučiny v Městském informačním centru. A pak už můžete vyrazit. Na každé z osmi stezek Pavučiny je někde po cestě umístěn opisový štítek, který je třeba přenést přejížděním obyčejné tužky na příslušné místo v soutěžním pase.

Hra má tři úrovně.
Prvním stupněm je zdolání tří libovolných základních stezek Pavučiny.
Druhým stupněm je zdolání všech 7 základních stezek Pavučiny.
Třetím stupněm je zdolání stezky “Cestou nejkrásnějších vyhlídek”.

Základními stezkami pro účely hry se rozumí :

Sušice – město královské, Architektura XX. století, Křížová cesta na Andělíček, Hadí stezka na Svatobor, Sušické setkání s kalichem”, Sušice – kolébka sirkařství, Zábavné putování podél řeky Otavy.

Po nasbírání příslušného počtu opisů si můžete vyzvednout odměnu v kanceláři Městského informačního centra v Sušici. Odměna se získává za každý zdolaný stupeň. Hra je celoroční a není vázaná na splnění daného počtu stezek v jednom roce.

pavucina logo podlouhl bar
Doufáme, že se do naši turistické hry zapojíte a budete se dobře bavit.

Přejeme vám hodně sluníčka, prázdninové pohody a šťastně nachozených kilometrů, nejen po Sušické pavučině.

Městské informační centrum Sušice