Město zaplatí za SIRKUS 20 tisíc

(Aktuálně/ověřeno)   Na včerejším jednání zastupitelstva města  byla  mimo jiné řešená otázka používání návu SIRKUS. Ten název začala pro bývalé Městské kulturní středisko v Sušici používat bývalá ředitelka MgA. Jitka Doubravová.

 

MgA. Doubravová k 31. srpnu z organizace odchází. Nepřijala možnost pracovního uplatnění které jí bylo nabídnuto novým ředitelem v rámci organizace jako jediné dosud neobsazené – promítač a programování kina, a tak její  působení v kulturním centru končí.

 

Požadavek na odměnu  za název SIRKUS, který se opírá o autorský zákon, konzultoval Ing. Sedlecký s právníkem, který potvrdil, že na odměnu za užívání tohoto názvu má podle zmíněného zákona  nárok. Zastupitelstvo města pak pro MgA. Doubravovou 11 hlasy schválilo úhradu za název ve výši 20 tisíc korun.

 

Nadále tedy SIRKUS bude součástí názvu organizace: Sušické klturní centrum SIRKUS, příspěvková organizace.

 

Krok zastupitelstva  se opírá pravděpodobně i o fakt, že jak uvedl nový ředitel organizace, první přejměnování organizace zhruba před rokem stálo téměř 90 tisíc korun. Stejnou, nebo podobnou částku, by bylo nutné vynaložit na další změnu názvu, takže vyplacení odměny  dle autorského zákona je řešením, které je finančně nejvýhodnější.

 

-as-