1

STARTIP CUP: Vimperk stříbrný a s nejlepším brankářem

Vimperský Startip Cup 2013 vyhrál tým Jiskry Třeboň

93

Rok s rokem se sešel a na Vimperském fotbalovém stadionu se opět odehrál turnaj mladších přípravek ročníku 2005. Tentokrát nesl název STARTIP CUP 2013 a mezi šestnácti týmy chyběla zvučná jména těch které se v minulosti těchto turnajů ve Vimperku účastnily jako třeba Sparta Praha, Slavia Praha či Dukla Praha. O to větší vyrovnanost mezi týmy se očekávala. Vrásky pořadatelům turnaje naskočily ve středu, kdy se z nenadání odhlásily dva týmy (FK Admira Praha a FK Tachov) a bylo nutno do soboty sehnat dva náhradní. Nakonec pořadatelům vyšla vstříc družstva Hlinska a SKP České Budějovice, která  do Vimperka přivezla místo jednoho hned týmy dva.

Turnaj tedy odehráli: Šumavan Vimperk I-III, Jiskra Třeboň, Jiskra Domažlice, SK Větrovy, SKP České Budějovice I+II, FC Hlinsko I+II, FK Rakycany, SK Klatovy, SK Černolice, FC Písek, 1. FK Příbram, SK Úvaly.

turnajzaci25

Turnaj byl rozlosován do čtyř základních skupin po čtyřech týmech, kde se každý utkal s každým. První dva týmy ze základních skupin postupovaly do skupiny o 1-8 místo, třetí a čtvrtí ze základních skupin se poměřili ve skupině o 9-16 místo. Zápas se soupeřem ze základní skupiny se započítával do skupiny o umístění. Hrací doba jednoho zápasu byla stanovena na 13 minut.

 

Vimperští jak již bylo uvedeno postavili tři týmy. Základní skupiny se vydařily týmům Šumavan Vimperk II a Šumavan Vimperk III, které postoupily z prvního místa svých základních skupin do skupiny, kde se bojovalo o medaile. Třetímu týmu Vimperka se základní skupina nepodařila podle jeho představ a ve své základní skupině obsadil čtvrté místo. Nutno však podotknout, že Šumavan Vimperk I byl sestaven převážně z hráčů, kteří s fotbalem začínají nebo neobjíždějí turnaje tak často jako jejich kamarádi a spoluhráči z druhých dvou a nemají takové zápasové zkušenosti, ale u tohoto týmu ani tak nešlo o výsledky, jako o to, aby si kluci zahráli fotbal a fotbal se učili.

Výsledky zápasů domácích v základních skupinách:

1

Do boje o medaile se tedy dostaly dva domácí týmy, třetí sbíral zkušenosti ve skupině o 9-16 místo. Finálová skupina se potom ukázala jako velmi vyrovnaná a ještě po čtyřech odehraných zápasech v této skupině bojovalo o příčky nejvyšší pět týmů. Nakonec štěstí přálo týmu Jiskry Třeboň, který zvítězil ve velmi vyrovnaném turnaji jenom díky lepšímu skóre nad domácím Šumavanem Vimperk III. Ani druhý vimperský tým se ve finálové skupině neztratil a po velmi dobrých výkonech obsadil konečné sedmé místo. Třetí tým domácího klubu se ve skupině o 9-16 místo snažil, dokonce se konečně i střelecky prosadil, což mu přineslo i bouřlivé ovace domácích fanoušků. Nakonec se tento tým umístil na 16. místě.

VÝSLEDKY TURNAJE:
1. Jiskra Třeboň, 2. Šumavan Vimperk III, 3. Jiskra Domažlice, 4. FC Hlinsko I, 5. SK Větrovy, 6. SK Černolice, 7. Šumavan Vimperk II, 8. SK Klatovy, 9. SK Úvaly, 10. FC Písek, 11. FC Hlinsko II, 12. 1. FK Příbram, 13. FK Rokycany, 14. SKP č. Budějovice I, 15. SKP Č. Budějovice II, 16. Šumavan Vimperk I

 

NEJLEPŠÍ HRÁČ : RADEK DALECKÝ – FC HLINSKO I
NEJLEPŠÍ STŘELEC : JÁCHYM ŠTINDL – JISKRA TŘEBOŇ
NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ – MARTIN WILLMANN – ŠUMAVAN VIMPERK III

 

Organizátoři turnaje děkují všem rodičům, kteří přispěli pomocnou rukou při organizaci tohoto turnaje. Dále poděkování patří pětici rozhodčích – Michalu Uhlíkovi, Ondřeji Málkovi, Janu Dědovi ml., Jakubu Gaierovi a Richardu Hášovi, kteří zvládli velkou porci zápasů na výbornou.

Martin Villmann

 

Foto Zdeňka Formánka  z letošního Startip Cupu najdete ve FOTOGALERII.

 

Výsledky zápasů domácích týmů:

SKUPINA “A”
ŠUMAVAN VIMPERK III – SK VĚTROVY 3:1
ŠUMAVAN VIMPERK III – FC PÍSEK 8:1
ŠUMAVAN VIMPERK III – SK ÚVALY 5:1

SKUPINA “B”
ŠUMAVAN VIMPERK II – SK KLATOVY 1:0
ŠUMAVAN VIMPERK II – FK ROKYCANY 1:0
ŠUMAVAN VIMPERK II – SKP Č. BUDĚJOVICE I 2:0

SKUPINA “C”
ŠUMAVAN VIMPERK I – JISKRA TŘEBOŇ 0:16
ŠUMAVAN VIMPERK – 1. FK PŘÍBRAM 0:10
ŠUMAVAN VIMPERK I – FC HLINSKO I 0:10

skupina o 9-16 místo:
ŠUMAVAN VIMPERK I – SKP Č. BUDĚJOVICE II 0:6
ŠUMAVAN VIMPERK I – SK ÚVALY 0:10
ŠUMAVAN VIMPERK I – FK ROKYCANY 2:7
ŠUMAVAN VIMPERK I – FC HLINSKO II 1:3
ŠUMAVAN VIMPERK I – FC PÍSEK 0:8
ŠUMAVAN VIMPERK I – SKP Č. BUDĚJOVICE I 0:7

skupina o 1-8 místo:
ŠUMAVAN VIMPERK II – SK VĚTROVY 1:5
ŠUMAVAN VIMPERK II – JISKRA DOMAŽLICE 1:5
ŠUMAVAN VIMPERK II – JISKRA TŘEBOŇ 4:7
ŠUMAVAN VIMPERK II – ŠUMAVAN VIMPERK III 0:4
ŠUMAVAN VIMPERK II – SK ČERNOLICE 0:5
ŠUMAVAN VIMPERK II – FC HLINSKO I 1:3

ŠUMAVAN VIMPERK III – SK KLATOVY 4:0
ŠUMAVAN VIMPERK III – JISKRA TŘEBOŇ 3:3
ŠUMAVAN VIMPERK III – JISKRA DOMAŽLICE 1:4
ŠUMAVAN VIMPERK III – ŠUMAVAN VIMPERK II 4:0
ŠUMAVAN VIMPERK III – FC HLINSKO I 4:2
ŠUMAVAN VIMPERK III – SK ČERNOLICE 4:1