Řidiči, nehody, doprava

 

Každý den se na stránkách informačních serverů, denního tisku i tištěných médií dozvídáme o tragických dopravních nehodách, které  s sebou nesou ztráty lidských životů. S nadcházejícími prázdninami na silnicích už vládne zvýšený provoz,  statistiky dopravních nehod povážlivě zesilují a rostou  počty usmrcených osob na silnicích.  Policisté, zdravotníci, hasiči a záchranáři  jsou v neustálé pohotovosti. Očekávají hlavní dopravní nápor už ode dneška odpoledne. Příčinou  dopravních nehod s fatálními následky je v drtivé většině chování a jednání řidičů.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patří nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nesprávné předjíždění, nesprávný způsob jízdy, jízda pod vlivem alkoholu nebo omamných látek.

 

Ze zpravodajských přehledů za posledních několik dní na Sušicku/Klatovsku:

Puchverk – pátek 21. června 2013 / test na amfetamin byl u řidiče pozitivní

Srbice – pátek 21. června/ cizinci za volantem naměřil  alkoholtester 1,25 promile alkoholu v dechu

Sušice – středa 26. června/ za volantem seděl muž jemuž byl uložen zákaz řízení 

Klatovy -středa 26. června / řidič se přiznal, že “papíry” nemá – v roce 2011  dosáhl 12 bodů a dosud o ŘP nepožádal

Sušice – středa 26. června / u 19letého řidiče byl test na amfetamin pozitivní

 

——————-

Jedním z černých dnů na silnicích Klatovska byl i  čtvrtek 27. června. Ve Švihově přišla o život za volantem mladá žena.

 

Ve čtvrtek 27. června 2013 se ve Švihově u odbočky na nádraží čelně střetlo osobní auto s nákladním. Osobní auto bylo po nárazu odhozeno daleko do pole, uvnitř zdemolovaného auta zůstala zaklíněna dívka. Mercedes zůstal stát v polovině komunikace.

 
Hasiči museli použít vyprošťovací nůžky a rozpínák. Společně se Zdravotnickou a Leteckou záchrannou službou se snažili dívku zachránit. Řidička ale utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla.(hzs)
 
 
{gallery}susice/2013/cerven/svihov//{/gallery} 
 
 
 
 
-red-