Billa v Sušici končí

(Aktuálně / ověřeno) Poloprázdné nebo prázdné parkoviště, plné regály, všudypřítomné letáky s “akčním” zbožím.  Jak se může uživit tolik super a hypermarketů na jednom místě v malém městě? To při pohledu na umístění a počet marketů v Sušici napadá nejednoho obyvatele. Konkurence je už jen o cenách, zákazník jde jaksi stranou, a úměra mezi kvantitou a kvalitou…?!? raději nespekulovat. Známe to nejen z TV pořadů. Je nasnadě, že nasycenost trhu (nebo neochota zákazníků nechat se lákat ‘lacinými’ reklamami a utrácet své peníze  právě v obchodě XY) se musí projevit.  I tím, že obchod prostě skončí. Podobně jako sušická pobočka řetězce Billa.

Informace o tom že se blíží její uzavření už veřejností několik měsíců koluje. Oficiální potvrzení  od vedení společnosti dostala redakce až dnes.

 

V něm stojí:

Společnost BILLA k 30. červnu uzavírá svůj supermarket v Sušici. K tomuto kroku přistoupila z důvodu dlouhodobě špatných ekonomických výsledků této filiálky. V prodejně pracovalo sedmnáct zaměstnanců. Všichni dostali nabídku k uplatnění v jiných pobočkách tohoto řetězce v regionu. Několik z nich tuto možnost využilo a přecházejí do blízkých prodejen BILLA v Klatovech a Strakonicích.

Hospodářské výsledky jednotlivých prodejen pečlivě vyhodnocujeme, a to nejen kvůli aktuální ekonomické situaci,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v České republice a na Slovensku.

„Ve dvanáctitisícové Sušici je trh maloobchodními prodejnami nasycen. Vzhledem k tomu, že proto nelze očekávat brzké zlepšení finančních výsledků, jsme se rozhodli z tohoto města stáhnout,“ dodává Szczypka.

 

V Plzeňském kraji má BILLA celkem dalších jedenáct supermarketů. Nejblíže od Sušice je další obchod v Klatovech. Společnost BILLA provozuje v České republice celkem 203 supermarketů, ve kterých pracuje zhruba 6 200 zaměstnanců.

-as-