nehody

Dopravní nehoda se zraněním, opilý řidič…

Dopravní nehoda se zraněním

 

Prachatice – Husinec – Podezřelý řidič při odbočování vlevo mimo vozovku ohrozil řidiče jedoucího za ním, výsledkem jsou tři zraněné osoby.

 

Dopravní policisté ve čtvrtek před šestou hodinou odpolední vyjížděli k dopravní nehodě dvou vozidel, ke které došlo na silnici v katastru obce Husinec u Husinecké přehrady. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý 25letý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně a při odbočování vlevo na místo ležící mimo pozemní komunikaci ohrozil řidiče osobního vozidla Ford Focus jedoucího za ním. Došlo ke střetu a Ford byl následně odražen vlevo ve směru jízdy mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Vozidlo řidiče který nehodu zavinil bylo po nárazu odraženo mimo komunikaci vpravo ve směru jízdy ze svahu na pastvinu. Při dopravní nehodě byly zraněny tři osoby z vozidla Škoda. Hmotná škoda činí podle předběžného odhadu 100 000 korun. Další šetření provádí Skupina dopravních nehod Prachatice.  

 

 

Další opilý řidič

 

Prachatice – Ve sváteční pátek si vysloužil s alkoholem za volantem odebrání řidičského oprávnění a sdělení podezření řidič, kterého v ul. Zahradní v Prachaticích kontrolovali prachatičtí dopravní policisté v půl třetí odpoledne. Za volantem Fordu Galaxy seděl řidič, u něhož test prokázal téměř 2 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědný řidič tak na místě přišel o řidičský průkaz a ještě ten den mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ dopravní policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení, ze kterého se podezřelý muž bude v blízké době zodpovídat před soudem.

 

Výsledky víkendové dopravně bezpečnostní akce

Od čtvrtka do neděle kontrolovali policisté řidiče na silnicích v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „X“také jihočeské silnice.

Do dopravně-bezpečnostní akce se zapojilo téměř 260 příslušníků, především pořádkové a dopravní policie. Zkontrolovali bezmála 2 000 motorových vozidel, při nichž zjistili téměř 460 přestupků. Z toho 103 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, 9 řidičů požilo před jízdou návykové látky, 67 osob se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem a 92 motorových vozidel bylo technicky nezpůsobilých pro provoz na pozemních komunikacích.

Podle mluvčího P ČR budou tyto dopravně-bezpečnostní akce pokračovat celé léto.

-p cr, red-