Na slavnostech piva padlo 40 sudů

S3220018Počty vypitých piv jsou sečteny. Účty srovnány, všichni se tak můžou těšit na třetí ročník čkyňských pivních slavností. „Vedle piva se stal nejoblíbenějším drinkem slavností Šavlomet,” říká v rozhovoru pro www.ckyne.eu jeden z organizátorů Lukáš Růžička.

Jak jste byli spokojeni s účastí na slavnostech?

Spokojenost na naší straně je obrovská, ale nejspokojenější jsme, když jsou spokojení ti, co přišli, všem se líbí atmosféra a baví se. Jelikož přišlo na den průměrně kolem 300 lidí, prohlásil bych jménem organizátorů akci za úspěšnou.

Kolik se vypilo piv?

Piv se vypilo obrovské množství, nechci hovořit v číslech, ale podle stavu uživatelů bych to tipoval na takových čtyřicet sudů.

Jaký byl zájem o tvé drinky? Který byl nejoblíbenější?

Drinky šly jako minulý rok na dračku, v nápojovém lístku jsme mohli vidět Kulomet, Šavlomet, Raketomet, Kolotoč, Osobní Srážce a podobně. Nejprodávanějším drinkem se stal jako minulý rok Šavlomet, který obsahuje podíl pomerančového extraktu a značnou část tvoří slivovice.

Budou slavnosti piva i příští rok? Chystáte nějakou inovaci?

Slavnosti samozřejmě plánujeme i příští rok. Myslím si, že v režii dvou Josefů – Dragouna a Růžičky se nemusíme bát, že by nějaké další inovace nebyly.

 

(pp)