Pachatel loupežného přepadení je ve vazbě

Loupežné přepadení

 

 

22letý pachatel loupežného přepadení  převzal od komisaře usnesení  u zahájení trestního stíhání, v němž se bude zodpovídat ze zvlášť těžkého zločinu loupežného přepadení a přečinů poškození cizí věci, krádež a vydírání. V sobotu byl na záladě rozhodnutí soudu vzat do vazby.

Trestnou činnost, ze které je obviněn, páchal v Horažďovicích – ve středu 10. července po sedmnácté hodině na ulici Ševčíkova úmyslně rozbil úderem ruky skleněnou výplň výlohy prodejny. Následující den, čtvrtek 11. července, krátce po poledni ukradl v parku mladistvému mobilní telefon. K tomu ho ještě navíc počastoval úderem do obličeje, prohledal tašku napadeného a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání dalších věcí (náušnic). Když se okradený bránil, znovu jej udeřil a stupňoval vyhrožování až do doby, než mladík náušnice vydal. Ani to agresorovi ale nestačilo – znovu použil násilí a požadoval, aby mu napadený donesl cigarety.

 

Jeho chování se tím ale nezklidnilo – dalšího mladistvého napadl a udeřil rukou do hlavy, snažil se mu prohledat batoh a vytrhl poškozenému mobilní telefon z ruky. to vše opět doprovázelo zastrašování slovními výhrůžkami. 
 
Agresivní útočník byl policisty zadržen a ke skutkům se doznal, vydal i odcizené věci. V sobotu byl podle usnesení soudu vzat do vazby. Za jeho skutky mu hrozí až desetileté vězení.

 

(as, p cr)

(pObjednávka : 31051787