Tomáš Kůrka: Rallye je krásný náročný sport

V sobotu 20. 7. 2013 se v okolí Netolic jela Rallye České Budějovice.

Mezi startujícímy byla i posádka Historic Rally Teamu Čkyně. Řidič Tomáš Kůrka poskytl kratký rozhovor.

Tomaši, co bys o sobě řekl ? Představ se čtenářům…

“Pochazím z vesničky jménem Jižná , která se nachazí asi kilometr od známého zámku Červená Lhota. Ve Čkyni žiji dva a půl roku. Na tomto světě se vyskytuji již 27 let a největší zálibou jsou Rallye závody s mojí škodovkou,” prozrazuje s úsměvem sympatický jezdec.

 

Jak dlouho se věnuješ závodění?

“Závodit jsem začal kolem roku 2009. Jeden můj kamarád jezdí také, u něj jsem k závodům přičichl. Se spolujezdem Jardou Chytrou jezdíme různé soutěže. Nejtěžší z nich jsou určitě Rallye. Někdy si zkoušíme i okruhy.”

 

Jak se ti líbila Rally ČB?

“Soutěž to byla krásná. Rychlostní zkoušky  jsou hodně technické a nemuselo by se za ně stydět ani mistrovství ČR. Nám se bohužel nedařilo. Hned na první erzetě jsme měli technickou závadu. Po její odstranění jsme jeli mimo pořadí, protože jsme neodjeli celou délku zavodů.”

 

Jak vidíš svojí závodnickou budoucnost?


“Popravdě nevím , jak dlouho to ještě finančně budu zvládat. Vše je velice nákladné a každý rok je to horší. Některé sdělovací prostředky líčí rally jen jako nebezpečnou zábavu namyšlených lidí. To sice vůbec není pravda , ale sponzoři se díky této mediální masáži nehrnou. Pomohly mi firmy firmy Mogul a Gizzy Agency, za to jim patří poděkování, ale v celkovém rozpočtu se to ztratí.”

 

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů nejen do dalších sportovních podniků.

 {gallery}vimperk/2013/cervenec/bartik/{/gallery}

 

text a foto Michal Bártík

 

Kompletní výsledky rallye najdete ZDE.