První etapa finišuje

Ulice Studentská a Villaniho právě procházejí rekonstrukcí. Po jejím dokončení by nejviditelnější změnou měl být zcela nový povrch. Řidiči, kteří teď možná občas kvůli objížďce zatnou zuby, jej pak jistě ocení – už v září.  Nový povrch ale není to jediné, co se v ulicích změní. Jak práce postoupily dosud a jako budou pokračovat, na to se ptáme investičního tehcnika města Ing. Kateřiny Ronové:

 

“Ke konci se blíží práce v ul. Studentská, tento týden je dokončován asfaltový povrch a chodníky (také asfalt). Nová bude kanalizace, vodovod, veřejné osvětlení které nad rámec původně plánovaných prací dělá SULES (výměna vedení i sloupů), povrchy, chodníky a samozřejmě i slíbené stromy.

Je hotová kanalizace a vodovod v křižovatce obou ulic, což byla nejkomplikovanější záležitost vzhledem k vedení sítí. Také bylo nutné vybourat část nefunkčního topného kanálu v trase kanalizace. Sítě jsou vyvedeny ve Studentské ul. až za křižovatku s ul. Villaniho, s výhledem budoucího pokračování směrem k ul. 5. května, kde je kanalizace na hranici životnosti a musíme počítat s její výměnou. Následovat bude výstavba vodovodu a kanalizace v ul. Villaniho, pak nové veřejné osvětlení a úprava křižovatky.”

 

Bude částečně v provozu již opravená ul. Studentská?

“Studentská bude otevřena pro dopravu (příjezd k nemovitostem), ale prozatím bude slepá, asfaltace křižovatky proběhne současně s ul. Villaniho.”

 

Jak to vypadá s termínem dokončení stavby?

“Práce probíhají podle harmonogramu, platí termín dokončení podle smlouvy – 15. září letošního roku.”

 

Bude se po dokončení obou ulic nějak měnit dopravní značení, nebo zlstane stejné?

“Měnit se nebude, bude osazeno podle původního.”

 

O nové výsadbě už jsme psali…

“Jen připomeňme, že výsadba nových stromů proběhne letos na podzim, ve vegetačně vhodném termínu, mimo rámec stavebních prací.”

– as, kr-