policie

Traktor na boku a vykradený stan

Srážku nákladního vozidla s traktorem

řešili policisté v pondělí ráno u Horažďovic – nákladní souprava s cisternou zn. Volvo od Horažďovic se snažila předjet před ní jedoucí traktor s připojeným valníkem. U křižovatky ve směru na Sušici došlo ke střetu, po kterém se traktor převrátil na bok a navíc narazil do  přední části VW Passat, který stál na účelové komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče traktoru. Ani u jednoho z řidičů nebyl zjištěn alkohol, škoda činí 205 000 Kč.

 

Nezvaný host

přišel na lup do sportovního areálu v Horažďovicích v noci z neděle na pondělí. Vlezl do stanu, ze kterého si odnesl odcizil spací pytel i osobní věci majitele, mobilní telefon a batoh.  Okradený vyčíslil škodu na 17 100 Kč.
 
—————————————————————————————————-
 
Jak dopadla víkendová dopravní akce?
 
Nprap. Dana Ladmanová, mluvčí P ČR ÚO Klatovy:
 
Policisté se o víkendu zaměřili i na Klatovsku, při dvou dopravně bezpečnostních akcích, na provoz dopravy spojené s přepravou osob, tj. na řidiče autobusů i na nákladní dopravu. Dopravní akce se konala v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL.
 
První se uskutečnila v pátek 26. července v době od 17 do 23 hodin. Policisté při ní zkontrolovali 32 vozidel a přitom zjistili 7 přestupků. V blokovém řízení byly uloženy pokuty ve výši 3 000 Kč, jeden přestupek bude oznámen na krajský úřad.  Kontrolou bylo prověřeno 8 nákladních vozidel, kdy jeden řidič porušil stanovenou rychlost a u pěti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. U kontrolovaného řidiče autobusu byl zjištěn jeden přestupek, kdy se jednalo o nesprávné používání tachografu.
 
 
Druhá akce proběhla v neděli 28. července v ranních hodinách (od 5 do 10 hodin). U řidičů dvaceti kontrolovaných vozů nbylo zjištěno 6 přestupků, mimo těch řešených blokovou pokutou  také  jeden týkající se porušení zákona o silniční dopravě. Tři přestupky byly předány k dalšímu šetření správnímu orgánu. V průběhu akce byli zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu. Při kontrolách čtyř nákladních vozidel policisté zjistili porušení zákona ve třech případech, kdy jeden řidič porušil doby řízení, odpočinku a přestávky a dva případy nevyhovujícího technického stavu.
 
V Klatovech byl na Janovické ulici v neděli 28. července 9.25 hodin kontrolován řidič vozidla ve věku 39 let z Prahy. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,06 a opakovaně 0,98 promile alkoholu.
 
Další řidič byl kontrolován v 10 hodin, když řídil hnákladní soupravu zn. Scania v Klatovech na ulici Plzeňské. Muž ve věku 41 let se podrobil dechové zkoušce a bylo zjištěno 0,17 a opakovaně 0,15 promile alkoholu. Přestupky řeší městský úřad.”
 
 
– red,  p cr-