policie

Loupežné přepadení benzinky

Loupežné přepadení

 

ŠVIHOVSKO – V úterý večer dva maskovaní muži ohrožovali střelnou zbraní obsluhu čerpací stanice. 

 

V úterý 30. července 2013 došlo v obci na Švihovsku k loupežnému přepadení čerpací stanice. Ve 20.36 hodin dva pachatelé přišli do objektu stanice se zamaskovanými obličeji. Jeden z pachatelů  namířil střelnou zbraň v podobě samopalu na obsluhujícího muže, druhý šel k pokladně a vybral finanční hotovost. Následně při odchodu jeden pachatel vzal ještě bagety a několik krabiček cigaret a poté z místa odjeli osobním vozidlem. Obsluhující muž okamžitě po jejich odjezdu oznámil událost na policii a počalo pátrání po dvou podezřelých mužích i vozidle.
 
 
Policisté Plzeňského kraje v rámci vzájemné spolupráce pátrali i v dalších lokalitách po vozidle zn. Peugeot 205. V obci Lišina u Merklína ve 21.10 hodin policisté na komunikaci kontrolovali osobní automobil stejné značky,  uvnitř seděli dva muži. Při kontrole zavazadlového prostoru policisté nalezli zbraň a dva podezřelé muže zadrželi, kdy při zásahu bylo nutné použíti donucovací prostředy. Dva muži ve věku 23 let a 27 let z města na severním Plzeňsku byli převezeni do policejní cely.
 
 
“Policie zahájila úkony trestního řízení ve věci loupežného přepadení, v současné době probíhají další neodkladné úkony v případu  a zároveň byl podán návrh na jejich vzetí do vazby,” doplnila tisková mluvčí Policie nprap. Ladmanová Dana k případu.