500 mil Bohemia odstartuje v Sušici

 

ban 500mil 2013 web

Milovníci silných motocyklů by si měli do svého kalendáře dobře poznamenat datum sobota 17. srpna. Právě tento den odpoledne si na sušickém náměstí dali dostaveníčko majitelé motocyklů Harley-Davidson a Buell. A nejedná se jen o obyčejné setkání, na jaká už jsme v Sušici zvyklí. Sušice bude v toto datum dějištěm premiéry události v pravdě evropského významu. Sušické náměstí bylo totiž vybráno jako start prvního ročníku závodu 500 mil Bohemia.

 

Česká republika je po Nizozemí a Švýcarsku třetí zemí, kde se toto mezinárodní setkání motocyklů uvedených značek koná. A o co se jedná? Na všechny účastníky čeká utajená trasa, dlouhá 500 mil ( 805 km ) , kterou musí absolvovat v časovém limitu 24 hodin. A právě v tom tkví kouzlo této akce. Cílem není projet celou trasu co nejrychleji, to ani není možné, ale projet všechny kontrolní body ( v tomto závodě jich bude 13 a možná nějaké překvapení). Na každém kontrolním bodě dostává účastník potvrzení a itinerář dalšího úseku cesty spolu s časovým údajem otevření dalšího kontrolního bodu.

 

Proto nebude jen jeden vítěz, vítězem bude každý, kdo splní předepsané podmínky – rozhoduje mimo jiné i konečný stav tachometru – přesně v duchu hesla uvedeného na plakátu k celé akci – Cesta je náš cíl.

 

 

sobotu 17. srpna v 15.00 tedy ze sušického náměstí odstartuje 116 účastníků a účastnic ( za řídítky některých motocyklů budou i ženy) z celkem 8 zemí Evropy a z USA na trasu dlouhou 500 mil naší krásnou zemí a my se budeme po závodě snažit zprostředkovat dojmy přímých účastníků.

getthumbnail

 

(doc)