Farmářský trh je (nejen) o čerstvých produktech

Pro čerstvé ovoce na farmářský trh

 

Farmářské trhy se letos přestěhovaly a svědčí jim to. Jejich původní umístění v zámku se příliš neosvědčilo, a tak se město rozhodlo je přesunout do centra města, blíže k zákazníkům, do ulice Rožmberská. A jak se ukázalo, byl to správný tah. Pochvalují si ho jak prodejci, tak kupující.

 

“Já chodím na trhy pravidelně, ale do zámku to pro mě bylo daleko, tady je to lepší,” přikývla postarší paní spokojeně na dotaz ohledně nového umístění. Na farmářském trhu nejde vždy jen o čerstvé výpěstky a produkty (i když o ty především), ale dostanete tu i drobné řemeslné výrobky, knihy, přírodní kosmetiku, bylinky a další.

V hlavní letní sezóně je vítají i turisté:

“My chceme  támhle ty koláče,” tahají maminku  Anežku osmiletá dvojčata Petra a Pavlík z Pardubicka. “Jezdíme sem k příbuzným a farmářské trhy máme rádi i u nás, takže je využíváme hodně často,” prozradila maminka. Teď máme štěstí, protože  jsme je letos ve Vimperku natrefili poprvé, ale je fajn že je to kousek od domu,” dodává a nechá se odtáhnout dvojčaty ke stánku s pečivem.

 

Co čerstvého a dobrého bude na dalším trhu  můžete zjistit už zítra, kdy je od 8 do 12 hodin Rožmberská ulice určena stánkařům a  nakupujícím.

Organizátor vimperských farmářských trhů, město Vimperk,  tak i letos pokračuje v tradici podpory regionálních pěstitelů a výrobců a v oblíbeném způsobu prodeje a nákupu “přímo ze zahrádky”.

“Ještě by bylo prima, kdyby bylo možné si třeba vybrat svého “farmáře” a objednat bedýnkový prodej,” říká Vimperák, který nechce být jmenován. “Funguje to  hlavně ve větších městech, ale možná by zájem byl. Drobných prodejců by se  určitě našlo i víc,” dodává.

 

Ještě pro úplnost dodejme, že v době konání trhů v Rožmberské ulici bude  tato, a částečně i ulice Pasovská, od 6 do 13 hodin uzavřená pro dopravu.

 

Příjemné sobotní dopoledne na letos předposledním farmářském trhu (poslední bude 21. září) vám přeje

redakce www.sumava.eu

 

———————————————————————————————————————————————————

Informace a přihlášení pro prodejce:

MÚ Vimperk, odbor školství, kultury a CR, tel.: 388 402 264, 602 237 427, zdenek.kuncl@mesto.vimperk.cz