Fotbalová sobota Šumavanu Vimperk

Fotbalovou sobotu měl domácí Šumavan Vimperk, když se na domácím hřišti odehrály čtyři zápasy. A všechny dopadly na výbornou!! 12 bodů skóre 21:3!! Co víc by si přál předseda oddílu Jaroslav Uhlík ….

DSC 0020

TJ Šumavan Vimperk- FK Protivín 9-1  (5-0)

góly :  Placek V. – 7, Koloušek  T.,Král  Rozhodčí: Mráz M.

sestava: Král D.-Král T.,Kadlec D.,Formánek J.- Matoušek  V.,Červený D.,Frček    L.,Schwamberger T.,Koubek J.- Placek V.,  Koloušek T.

střídali : Uhlík M.,Rod O.,Kovář M.

Trenér: Jiří Formánek

V prvním utkání nové sezóny jsme velmi dobře začali a již v 6.minutě  byl stav 3:0.To nás uklidnilo a po celý první poločas jsme předváděli pěkný kombinační fotbal. Jediný gól dal soupeř na začátku druhého poločasu po zbytečné chybě ve  středu pole. Potom jsme opět vzali otěže utkání do vlastních rukou a můžeme pouze litovat několika neproměněných šancí. Za výkon musím pochválit všechny kluky a velmi dobře zapadli do týmu mladší kluci.

{gallery}vimperk/2013/srpen/stzacivimperkprotivin/{/gallery} 

DSC 0159

TJ Šumavan Vimperk – Protivín 3:1 (2:1)

Branky: 13´Koloušek, 18´Rod, 48´Zahradník – 16´Svatoš Rozhodčí: Mráz M.

Sestava: Jaroš – Janda, Uhlík, Zahradník J. – Kolušek, Červený (K), Rod – Vlček

Střidali: Matoušek M., Šimek, Děd, Vrábel, Zahradník P.

Trenéři: Luboš Matoušek, Lukáš Sýs

Trenér: Lukáš Sýs:

„Před začátkem nové sezóny jsme si řekli, že do mužstva mladších žáků zapracujeme hráče r. 2003, tedy věkem patřící ještě do starší přípravky. Proto také hned v úvodním utkání, kdy k nám přijel favorit soutěže Protivín, jsme na plac poslali čtyři hráče tohoto ročníku. Klukům jsme v kabině řekli, ať nekoukají na výsledek a snaží se hrát pohledný fotbal. To splnili na sto procent. Myslím, že se divákům hra obou týmů líbila. Výborně zahráli všichni starší kluci jako Jaroš, Uhlík, Zahradník, Koloušek, Červený a Rod. Na jejich výkony pak mohli navázat mladší kluci, kteří si na žákovský fotbal zvykají. Po krásných akcích jsme třikrát skórovali. Po jednom ze zaváhání v naší obraně proměnil svojí šanci i soupeř. Další šance, které si soupeř vytvořil, bravurně zlikvidoval náš brankář Michal Jaroš, který na zápas přijel z 200 km vzdálené dovolené, takového přístupu si jako trenér vážím. Chtěl bych klukům za předvedený výkon poděkovat a věřím, že na tento výkon navážeme hned příští utkání, které hrajeme v neděli dopoledne ve Vimperku proti Volyni.“

{gallery}vimperk/2013/srpen/mlzacivimperkprotivin/{/gallery} 

DSC 0018

TJ Šumavan Vimperk “B” – FK Bistav Nebahovy 4:1 (1:1)

Branky:Hrubý 2,Pankratz,Kavan – Mráz

ČK: 0:1 Novák

Sestava Šumavan Vimperk:Šetka-Důra,Čejka,Sýs M.,Kavan-Pankratz,Uhříček,Čech J.,Hrubý-Klimek,Císař  Trenér: Koubek J.

 

Hodnocení trenéra Šumavanu Jaroslava Koubka:

V sobotu jsme přivítali na vlastní půdě celek z Nebahov. Na začátku utkání se nám podařilo jít do vedení díky přímému kopu zkušeného Uhříčka a následné dorážce Pankratze. První poločas provázel řadu nepřesností z naší strany, které vedly k vyrovnání ke konci poločasu. Soupeř si v první polovině vytvořil více příležitostí ke vstřelení branky, hlavně díky našim individuálním chybám, ale nutno vyzdvihnout brankáře Šetku, který svými zákroky pokryl střely soupeře. Druhý poločas vedl znovu ke spoustě individuálních chyb, které byly způsobeny určitou nerozehraností na začátku sezóny a tréninkovou morálkou jednotlivců. Větší hlad po vítězství se projevil až v 72. minutě kde skóroval Kavan. Vedoucí branka zklidnila naší hru, a proto jsme dokázali skóre ještě zvýšit díky dvěma gólům navrátilce Hrubého.“

 

{gallery}vimperk/2013/srpen/beckovimperknebahovy/{/gallery} 

 

DSC 0052

TJ Šumavan Vimperk – Spartak Trhové Sviny  5:0 (3:0)

Branky: 2., 38. a 78. Čejka, 7. (11) Vondrášek, 82. Psutka.

Rozhodčí: Třeštík – Žemlička, Rinth , DS: Ing. Marian Benčat. ŽK: 1:3 ČK:0:1

Střely na bránu 12:4, mimo 7:2, rohy 11:2, fauly 11:25. Diváků: 120.

Vimperk: Formánek – J. Kurz L. Sýs, Sedláček, J. Psutka, Blahout (70. V. Pankratz), M. Šíp, P. Vondrášek, O. Málek, J. Čejka (80. Jan Čech), T. Topka.

Kaplice: M. Vrábel – Jindra (ČK), L. Ebenhoh, F. Štráchal, J. Petr, J. Gažák, J. Brousek, M. Písko, O.Šafránek, L. Lenk, O. Kolář střídali: M. Němec a J. Kašpar.

Hodnocení trenérů Šumavanu: Jana Děda a Martina Kvapila

Strašně důležité utkání pro naší psychiku do sezony. Osobně jsme brali jakoukoli výhru před utkáním. Že dopadlo takovým rozdílem jsme jedině rádi. Přesto spousta dalších šancí měla být potrestána. Hosté byli fotbaloví, ale bohužel tentokrát také nedisciplinovaní a na to také doplatili. Nervy neudržel Jan Jindra a musel pod sprchy po druhé žluté kartě. Samozřejmě to mělo na zbytek utkání také podstatný vliv. Musím ovšem podotknout, že jsme tentokrát do utkání šli od první minuty koncentrovaní, nedělali laciné chyby a jezdili tzv. po zadku. Měli jsme výborný vstup do utkání. Ve 3. min se trefil J. Čejka, v 6. min potrestal pokutový kop P.Vondrášek a do poločasu se prosadil znovu J. Čejka. Po poločase jsme pokračovali v bezchybné defensivě a hosty prakticky do ničeho nepustili. Samozřejmě hostům poté ubývali síly a po pěkné akci O. Málky zvýšil J. Čejka v 78. min na 4:0. V závěru jsme měli hosty několikrát trestat z rychlých brejků, ale nevyřešili jsme situace úplně dobře. Musíme prostě pro příští zápasy proměňovat minimálně tzv. nájezd na brankáře v podobě O. Málka, protože tohle nebylo poprvé. Stejně jako při troše štěstí jsme mohli vyrovnat v Kaplici – úplně stejná situace. Nicméně s Trhovými Svinami již bylo o zápase rozhodnuto. Přesto tyto gólové situace už byly vyřešeny zase asi v neúplné koncentraci. V plném závěru přidal hlavou po rohu svou premiérovou trefou v I. A třídě J. Psutka a uzavřel skore na konečných 5:0. Všem přesto musím tentokrát poděkovat za hru a nasazení. Jak hráčům, kteří naskočili od začátku nebo se zapojili v průběhu hry.

Pro zranění stále chybí: L. Frk, M. Janda, L. Havlan, M. Císař, J. Děd

{gallery}vimperk/2013/srpen/muzivimperksviny/{/gallery}

 

 

Text a foto: Zdeněk Formánek