Nové parkoviště už má podobu

img 6399

 

Takhle vypadalo parkoviště v ulici Na Tržišti ještě minulý týden, stavební práce však rychlým tempem postupují a blíží se ke konci. Ani tato stavba se nevyhne mírnému prodloužení termínu dokončení stavebních prací, a to především díky  poměrně složitým podmínkám na staveništi – provoz a zásobování, řada kabelových a trubních vedení, apod. Oproti plánu byly např. vyměněny kabely veřejného osvětlení, upravena vodovodní šachta, opravena část kanalizace, pokácen jeden strom, další ošetřen. Akce byla navíc rozšířena o opravu chodníku okolo parkoviště. Díky těmto změnám se předpokládá prodloužení termínu dokončení stavebních prací o zhruba dva týdny.

 

img 6399

 

Práce provádí Silnice Klatovy a. s., které zvítězily ve výběrovém řízení. Městu se tak podařilo vysoutěžit příznivou cenu, která je o více než jeden milion nižší oproti předpokladu. Celkové náklady na investici se tak dostanou ke zhruba 4,2 milionům korun bez DPH.

 

img 6403

 

Podle slov investičního technika města Jana Vošalíka se uvedení parkoviště do provozu předpokládá do poloviny října.

Účelem stavby je zvýšení parkovací kapacity v lokalitě Na Tržišti / Volšovská, kde je velká koncentrace rezidentů, další zátěž z tohoto hlediska představuje i sportovní areál. Využití parkoviště nebude zpoplatněno.

 

 

img 6397

 

V rámci výstavby je budován také nový autobusový záliv a místo pro přecházení tak, aby autobusy nestály při odbavení v jízdním pruhu a pasažéři mohli bezpečněji přecházet na druhou stranu.

 

-as, jv-