Cyklista nehodu nepřežil

AKTUALIZOVÁNO:

16:20            Nehoda se stala u Dvora Koroseky, kde se z dosud nezjištěné příčiny havaroval osobní automobil tovární značky Seat a nákladní automobil s přívěsem. Padající návěs smetl projíždějícího cyklistu, který zůstal pod návěsem a následky nehody nepřežil. V Seatu cestoval pouze řidič, který zůstal ve zcela zničeném voze zaklíněn. Zasahující hasiči jej vyprostili a okamžitě předali do péče zdravotníků ZZS.

Po ukončení záchranných prací kolem 15. hodiny byl ukončen i zásah osádek technického kontejneru a rychlého zásahového automobilu z českobudějovické stanice a cisterny ze stanice Křemže, které se vrátily na své základny. Na vyproštění nákladního vozu si majitel objednal specializovanou firmu.

 

{gallery}prachatice/2013/srpen/koroseky//{/gallery}

 

————————————————————————————————————————–

15:28          Tragická dopravní nehoda se stala dnes odpoledne po 14. hodině  u obce Nové Homole ve směru na Křemži  (u dvora Koroseky). Učastníci nehody byli tři: kamion, osobní automobil a cyklista. Na cyklistu spadl návěs kamionu a následně do něj najel osobní automobil. Na místě zasahují hasiči HZS Křemže a České Budějovice (včetně  technického kontejneru), jednotka HZS Správy železničních dopravních cest s autojeřábem, policie, zdravotnická záchranná  služba. Cyklista nehodu bohužel nepřežil, zraněného řidiče ze Seatu předali hasiči do péče ZZS. Havarovaný návěs kamionu zůstal v příkopu, silnice je uzavřena. Příčina nehody a další podrobnosti v době zveřejnění zprávy nebyly známy.

– vm hzs-