Aktualizováno: Sportovní víkend 7.9. – 8.9.

OP STARŠÍ PŘÍPRAVKA 
 
 ŠUMAVSKÉ HOŠTICETJ ŠUMAVAN VIMPERK “C”         5:8 (2:5)
 branky: 07 – Benda, 08 – Uhlík, 20 – Kecskés, 22 – Willmann, 23 – Kecskés, 27 – Kecskés, 32 Benda, 49 – Kecskés
 
 TJ ŠUMAVAN VIMPERK “C”  TJ VITĚJOVICE   5:4  (1:1)
 branky: Benda 3x, Willmann 2x – Carda S. 3x, Carda J.
 
 
 OP MLADŠÍ PŘÍPRAVKA
 
 TJ ŠUMAVAN VIMPERK “B”  –  TJ ŠUMAVAN VIMPERK “A”   2:8  (1:4)
branky:Kurz 2x – Stöhr 4x, Kliment 2x, Hovorka, Sedláček
 
TJ ŠUMAVAN VIMPERK “A”  – SK VACOV  15:2  (8:2) 
branky: Sedláček 6x, Kliment 3x, Stöhr 3x, Hovorka 3x – Václavík, Česánek P.
 
TJ ŠUMAVAN VIMPERK “B”  –  SK VACOV   9:4  (4:1)
branky: Kurz 3x, Drabeš Dom. 2x, Kopolovič 2x, Volf, Bušta – Němec 3x, Švec
 
{gallery}vimperk/2013/zari/starsipripravka/{/gallery}
 
Vimperk B. – Vacov B. 2:1 (2:0)
Branky: Uhříček, Klimek, – Bujok Gustav  Rozhodčí Pavel Sýkora
Sestava:Vágner P.,Kavan D.,Gaier J.,Důra V.,Děd J.,Čech J.,Pankrátz V.,Uhříček J.,Hrabák M., Klimek M.,Málek O. střídání Důra V.-Sýs M.,Hrabák M.,-Čejka P.,Málek O.-Šetka M.
 
Hodnocení trenéra Jaroslava Koubka:
V sobotu jsme přivítali na vlastní půdě SK Vacov B, na začátku utkání jsme  proměnili přímí kop a zaslouženě jsme šli do vedení.  Po této brance následoval rychlý protiútok,který jsme dokázali zakončit a naše vedení zvýšit na rozdíl dvou branek. Koncem prvního poločasu se soupeř začal více dostávat do hry a v řadě situacích nás přehrával, jejich převaha vyústila brankou na začátku druhého poločasu. Utkání doprovázela plná řada osobních soubojů, za které musím naše hráče pochválit, každý jednotlivec plnil své úkoly a nikomu nenechal nic zadarmo. Zvítězili jsme díky větší vůli po vítězství a velké bojovnosti, poprvé se ukázalo že tým má bojového ducha a dokáže porazit tak silného soupeře.
 
 
 {gallery}vimperk/2013/zari/vimperkbvacovb/{/gallery}
 

Okresní přebor starší přípravka

 

TJ Šumavan Vimperk C – FK Lažiště 22:2 (10:2)

Branky: Adam Hodina 7, Dominik Pergler 4, Marek Sova 3, Petr Benda 3, Šimon Kecskés 3, Jaroslav Uhlík, Martin Willmann – Šimon Řehoř 2

Sestava: Dvořák – Willmann, Pergler, Uhlík, Benda, Hodina, Kecskés, Sova

 

Hodnocení trenéra J. Uhlíka: “Tým Šumavan Vimperk C tvoří hráči ročníku 2005, kdy hrají soutěž okresní přebor starších přípravek proti hráčům ročníky 2003 a ml. Jsem rád, že jsme tuto soutěž pro nás přihlásili. Už i systém 5+1 je lepší než 4+1, který se hraje v mladší přípravce, kam naši kluci věkově patří. Je to další krůček opět vpřed.”

 

Fotbalový turnaj starší přípravky o Hliněný pohár – pořadatel TJ Jiskra Třeboň

V sobotu 7. září odehrála starší přípravka TJ Šumavan Vimperk fotbalový turnaj v krásném sportovním areálu v obci Stará Hlína u Třeboně. Ze staré Hlíny přivezli svěřenci trenéra Lukáše Sýse stříbrné medaile za celkové druhé místo. Zúčastněné týmy byly rozděleni do třech skupin po čtyřech mužstvech, nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupili do finálové skupiny o šesti týmech, kde se hrálo systémem každý s každým. 

Základní skupina:

Vimperk – Rudolfov 2:0

Branky: Vavřík, Sýs

LOKO ČB – Vimperk 0:2

Branky: Pergler, Kubačka

Nová Včelnice – Vimperk 0:3

Branky: Vavřík, Hejtmánek, Sýs

Tabulka základní skupiny:

1. Vimperk 7:0 9b.

2. LOKO ČB 6:4 6b.

3. N. Včelnice 3:7 3b.

4. Rudolfov 3:8 0b.

Finálová skupina:

Vimperk – LOKO ČB 1:0

Branka: Hejtmánek

SKP ČB  – Vimperk 0:3

Branky: Vavřík 2, Sýs

Soběslav – Vimperk 2:2

Branky Vimperka: Hejtmánek, Krejčí

Vimperk – Dynamo ČB 0:1

Dobrá Voda – Vimperk 0:6

Branky: Vavřík 3, Hejtmánek, Sýs, Bašta

Celková tabulka:

1. Dynamo ČB

2. TJ Šumavan Vimperk

3. Soběslav

4. LOKO ČB „A“

5. SKP ČB

6. Dobrá Voda

7. Nová Včelnice

8. LOKO ČB „B“

9. Jiskara Třeboň „A“

10. Rudolfov

11. Jiskra Třeboň „B“

12. Lišov

Sestava Vimperka: 

Mikula, Sýs, Pergler, Vavřík, Kubačka, Hejtmánek, Bašta, Krejčí, Markovec

Nejlepší hráč turnaje:

Jan Vavřík (TJ Šumavan Vimperk)

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:

„V nádherném sportovním areálu ve Staré Hlíně, jsme odehráli turnaj se silnými soupeři. Základní skupinu jsme prolétli bez zaváhání a bez obdrženého gólu! Kluci hráli velmi dobře, přiznám se, že jsem ani nečekal, že tak těžké soupeře, jako je LOKO ČB nebo nová Včelnice, takto přejedeme. 

Ve finálové skupině přišlo naše první zaváhání v zápase proti Soběslavi, kdy se jednalo o kopanou a ne o fotbal z obou stran. V tomto utkání jsme dvakrát prohrávali, proto jsme za bod mohli být rádi, ale tím nám začal ujíždět vlak před suverénním Dynamem ČB. V dalším utkání právě proti Dynamu už kluci zase hráli svojí hru, dá se říct, že skoro celý zápas jsme budějovické fotbalisty tlačili, ale jejich branka nám byla zakletá a nemohli jsme za žádnou cenu vstřelit branku. Nakonec nám Dynamáci z brejku utekli a zavěsili, my tak v utkání o první místo podlehli a kluci odcházeli ze hřiště z brekem. V posledním utkání jsme potřebovali vyhrát o více než tři branky, abychom byli na skóre lepší než Soběslav. Kluci ukázali silného týmového ducha, z porážky s Dynamem se otřepali, a s chutí si proti Dobré Vodě zastříleli, když nasázeli soupeři 6 gólů a tím si upevnili pozici na celkovém druhém místě. 

V turnaji jsme dostali jen 3 góly a celkem 19 jsme jich vstřelili, což ukazuje na kompaktní výkon celého mužstva.  Nejlepším hráčem celého turnaje byl pořadateli vyhlášen Jan Vavřík, který svými výkony potvrzuje, že patří vůbec k nejlepším hráčům v Jihočeském kraji ve své kategorii. Náš tým opět podržel brankář Petr Mikula a turnaj se hodně povedl Michalu Hejtmánkovi, který byl tahounem v naší ofenzivní činnosti. Své kvality ukázal Dominik Pergler hráč r. 2005, který dokázal, že je velkým příslibem nejen pro Vimperský fotbal. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří nastoupili za předvedený výkon a rodičům, kteří nám na turnaji vytvořili téměř domácí atmosféru.“

 

1.A Muži:

FK Malše Roudné B –  TJ Šumavan Vimperk 5:0 (2:0) Branky: 14., 30. a 64. Růžička, 67. Pokorný, 70. Svoboda Rozhodčí: Kaštánek – Žemlička, Benedikt ŽK: 1:0

Střely na bránu 9:1, mimo 5:3, rohy 4:3, fauly 16:10. Diváků: 60

Roudné B: Konečný – Strapáč, Matoušek, Jirchář, Pauch, Svoboda, Řežáb, Čajan, Frühbauer, Trejbal, Růžička, střídali-Wegenkittl, Pokorný, Vazač J., Vazač Š., Perník.

 Vimperk: Formánek – J. Kurz, L. Sýs, J. Psutka (70. M. Sýs), J. Blahout, P. Vondrášek, M. Šíp, O. Málek (83. J. Čech), T. Topka (87. V. Pankratz), M. Císař, J. Čejka.

Hodnocení trenérů Šumavanu:

Druhé venkovní utkání Šumavanu. Kdo si vsadil na to, že Vimperk je záruka 5 gólů na zápas se nezklamal. Bohužel tentokrát pouze do Vimperské sítě. Zcela zasloužené vítězství pro Roudné B a pro Vimperk trošku propadák. Hosté propadli ve všech řadách a prakticky neohrozili gólmana domácích. Ke všemu přidali spoustu individuálních chyb, které domácí trestali tak jak se má. Z naší  strany nemůžem hodnotit nic, neboť stejně jako v Kaplici jsme nedali góly a na ty se bohužel ve fotbale hraje. Takže venkovní skóre po 2 venkovních utkání máme 0:9. Teď se musí kluci sebrat, zvednout hlavy, zapomenout a dobře se připravit na domácí zápas se Slavií, které bude v neděli 15. 9. od 15hodin.

Vimperku chyběli: M. Sedláček, J. Děd ml, L. Frk, M. Janda, L. Havlan

{gallery}vimperk/2013/zari/roudnyvimperk/{/gallery} 

 

1. A Starší Žáci: 

FK Vodňany – Šumavan Vimperk 2:3 (1:3)

góly :  Frček L.  2,  Placek V.

sestava: Král D.-Rod.O,Kadlec D.,Formánek J.- Matoušek  V., Uhlík M.,Frček    L.,Červený O.,Koubek J.- Placek V.,  Koloušek T

střídali : Janda M., Zahradník J.

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

V tomto utkání můžeme být spokojeni s hrou v prvním poločase a  se ziskem 3 bodů.Naopak jsme opět neproměňovali jasné gólové příležitosti a kdyby to bylo  po prvním poločase 7:0 pro nás ,nikdo by se nedivil.Bohužel ve druhém poločase  nám proti staršímu týmu Vodňan došly síly a byli jsme rádi, že v 70.minutě  hlavní rozhodčí ukončil utkání.

 

I. A mladších žáků

Vodňany – TJ ŠUMAVAN Vimperk 2:5 (0:2)

branky Vimperka: Uhlík 2, Kolušek 2, Červený

sestava: Jaroš, Uhříček, Zahradník, Uhlík, Janda, Koloušek, Červený, Rod, Vlček, Zahradník, Vrábel, Matoušek

trenér: Vlastimil Červený

Hodnocení trenéra Vlastimila Červeného:

“Kluci sehráli velmi dobré utkání a to měli někteří hráči v nohách i 70´ z utkání starších žáků, kde museli pomoct kvůli velké marodce. Potvrdili jsme opět dobrý výkon z předešlých kol a já doufám, že v utkání proti Strakonicím dobrou formu opět potvrdíme.”

 
foto – text : Zdeněk Formánek