ucastnici

Ad. veřejné setkání

REAKCE NA AKTUÁLNÍ TÉMA

Veřejné setkání občanů, vedení města a  nájemců bývalého hotelu Vltava (celý článek) probíhalo v bouřlivé atmosféře. Za částečně pozitivní výsledek ve věci zásadního odmítání stěhování dalších sociálně slabých nebo nepřizpůsobivých  obyvatel do Vimperka, by se dalo považovat prohlášení nájemců zmíněného objektu o tom, že pokud bude odpor proti jejich záměru tak silný jako doposud, nebudou ve svých aktivitách ve Vimperku pokračovat. To, jestli tomu tak skutečně bude, jestli své podnikání reálně přesunou jinam, by se mělo rozhodnout v průběhu tohoto a následujícího týdne, kdy přislíbili zveřejnit definitivní rozhodnutí. To je ovšem jen jedna část problému, která Vimperk a dalších mnoho měst tíží. Chybu, která vůbec umožňuje takové podnikání které využívá slabin v legislativě sociální poitiky, je třeba hledat jinde.

 

Veřejné setkání, jeho organizace, průběh  a celá problematika je pochopitelně nyní veřejným tématem číslo jedna a vyjadřuje se k němu mnoho obyvatel města:

 

 “… Životně důležitá je zvýšená angažovanost obyvatel i jejich spolupráce s vedením města. Není například možné, aby romská manželská dvojice přišla na pracovní úřad a bez jakéhokoli důvodu začala rasově  urážet ostatní v čekárně sedící uchazeče bílé pleti, aniž by se jim dostalo adekvátní reakce. Tím nemyslím „ruční řešení“. Je třeba nemlčet, zajistit svědky a reagovat napřed domluvou, a pokud nepřestanou oznámit to a předat ke správnímu řízení. Je třeba, aby městský úřad /státní správa/ měl dostatek podkladů, aby mohl /musel/ konat a své konání odůvodnit….”

CELÝ PŘÍSPĚVEK Ing. Milana Straky najdete ZDE.