Desítky německých starostů procházely Sušicí

Více než čtyři desítky starostů napočítáte na společné fotografii před sušickou radnicí.

burgermeister2

 

Na návštěvu do Sušice přijeli v pondělí 9. září starostové obcí kraje Regensburg (velikostně jsou tyto obce podobné partnerskému Wenzenbachu, nebo menší). Na sušické radnici  je všechny, v čele se starostou právě partnerského Wenzenbachu J. Schmidem, přivítal starosta Sušice Bc. Petr Mottl a místostarostka Ing. Věra Marešová. Po oficiálním přivítání a přání příjemných chvil v našem městě došlo i na předání drobných upomínkových dárků a  společnou fotografii. Takovou koncentraci německých starostů Sušice pravděpodobně nikdy nezažila a asi hned tak nezažije.

 

burgermeister1

 

Němečtí starostové se po návštěvě Sušice přesunuli do Prahy, kde mimo prohlídky  historických pamětihodností v centru absolvovali  návštěvu Senátu a na zpáteční cestě se zastavili na Svaté Hoře v Příbrami a v Plzni. Ve městě piva samozřejmě nemohli minout pivovar světového jména, ale stihli se podívat i po městě samotném.

 

Společný výlet starostů německých obcí v kraji Regensburg byl plánovaný dlouho dopředu a vlastně jediným pevně daným bodem byla Sušice, která má s organizátorem zájezdu – starostou Wenzenbachu Josefem Schmidem, velmi dobré přátelské, a mezi městy partnerské, vztahy.

-as,foto el-