Mouřenec se otevře ještě několikrát

Mouřenec ozdobila socha sv. Mořice

Mouřenecké léto, které návštěvníky půvabného kostelíku provázelo několikaměsíčními pravidelnými pořady „Léto na Mouřenci“, tuto sobotu skončilo. Česko-německou bohoslužbou a žehnáním sochy vyvrcholily letošní oslavy 20. výročí znovuvysvěcení kostela. Mouřenec zažil letos, díky organizátorům akcí a přátelům kostelíku, opravdu silnou sezónu. Jen během léta se sem přijelo podívat více než tisíc návštěvníků. Na samotné závěrečné bohoslužbě bylo možné jich napočítat kolem 250.

 

K vrcholům letošního mouřeneckého léta patřilo umístění sochy sv. Mořice do kostela (její malou repliku obdrželi i rodáci z podpůrného spolku). Sochu i repliku zhotovil velhartický řezbář Karel Tittl a na její zaplacení přispělo mnoho z vás – stovek návštěvníků malebného kostelíka.

Lukáš Milota, jeden z hlavních organizátorů oživení kostela sv. Mořice, děkuje všem, kteří se rozhodli pomoci uvést znovu důstojně tento svatostánek do života a podpořili jeho výzdobu:

 

„Sochu svatého Mořice platí farnost z peněz, které kostelu na Mouřenci věnovaly stovky návštěvníků při pořádaných akcích. Část peněz jde z výtěžku benefičního koncertu Lubomíra Brabce. V sobotu na sochu přispěla jedna z německých rodaček a také sdružení sv. Vintíře. Socha je tím pádem zaplacená. Upřímně děkujeme každému, kdo na sochu přispěl.

A v závěru letošního léta chci znovu poděkovat spoluorganiátorům a mým kolegům P. Tomasovi, Helence Pekárkové, Janě Milotové, Janu Milotovi, Aleně Bernardové, Jarce Korandové, dr. Horpeniakovi, Jitce Markové, Jirkovi Bláhovi, duchovní správě v Sušici, všem jednotlivcům, přátelům Mouřence, ale i obecnímu úřadu Dlouhá Ves a panu starostovi Vichrovi, Hotelu Annín a jeho majiteli Patriku Jedličkovi, Aleně Kyrálové, p. Prchalovi, manželům Nachtigallovým, Vladěně Tesařové…. jim a všem ostatním, na které jsem nechtěně teď zapomněl, včetně dalších organizací a partnerů – za pozornost a podporu, které se nám od vás dostává!“ 

 

Létem ale ruch na Mouřenci neustane. Už loni na podzim a v zimě zde proběhlo několik úspěšných akcí a pořadatelé se na ně připravují i letos. Předběžně domluvený je například adventní koncert Žihelského smíšeného sboru  15. prosince ve 14 hodin. Ale do té doby bude Mouřenec otevřený při různých příležitostech ještě několikrát.

O připravovaných akcích bude informovat také www.sumava.eu / www.isusice.eu

-red-

 

{gallery}susice/2013/zari/konecletamourenec/{/gallery}