Kdo bude mít pod svými křídly vimperská sportoviště?

V nejbližší době se rozhodne, kdo se bude starat o vimperská sportoviště. Zda to bude Sportovní, tělovýchovné a rekreační zařízení Města Vimperk (STARZ), nebo Městské služby Vimperk.

 

Vimperské vedení se chtělo v této problematice inspirovat jinými městy, jak u nich funguje spravování sportovišť. Moc si ale nepomohlo. Podle starosty se někde o sportoviště starají podobně jako ve Vimperku městské příspěvkové organizace. Jinde je k tomu na radnici určena organizační složka, nebo jsou založeny společnosti s ručením omezeným. Případně jsou správcem sportovní kluby. 

 

 

{gallery}vimperk/2013/unor/starz/{/gallery}

 

 

Ředitelé STARZu a Městských služeb Vimperk dostali v srpnu od městské rady za úkol zpracovat koncepci, jak si představují správu sportovišť, která jsou ve vlastnictví města. Konkrétně zimního stadionu, letního koupaliště, sportovního areálu Vodník (ten provozuje Ski klub Šumava – pro letošní rok byla uzavřena jednoroční slmouva) a areálu TJ Šumavan, jež by měl na město přejít v příštím roce.

 

V říjnu ředitelé obou organizací své materiály radě předložili. „Já jsem následně koncepce konzultoval s ředitelkou našeho finančního odboru inženýrkou Královou a pak je předal zastupitelům k nastudování,” přibližuje vývoj starosta Bohumil Petrášek.

 

V tomto měsíci je v plánu speciální pracovní schůzka zastupitelů, kde se bude řešit, kdo se bude o vimperská sportoviště starat.

 

Podle slov starosty budou zastupitelé projednávat dvě varianty, aby na dalším řádném zastupitelstvu mohli jednu z nich schválit. Buď se bude o sportoviště ve Vimperku starat STARZ, nebo městské služby. „Pokud by převážila varianta, že by sportoviště spravovaly městské služby, pak by STARZ zanikl,” vysvětluje.

 

 

 

Josef Rychtář