policie

Policisté sbírali řidičáky

Amfetaminy a konopí

Ve středu policisté zjistili hned tři řidiče pod vlivem návykových látek za volantem. Ve dvou případech zbavili řidičské průkazy. Všechny  řidiče přistihli na Nádražní ulici:

– 27letý cyklista měl test pozitivní na konopí a amfetamin a odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči;  domů šel ale po svých – policisté kolo zabavil

– odpoledne  prokázal test přítomnost omamných látek u 23letého muže, který řídil BMW. Ten se podrobil lékařskému vyšetření, ale to rozhodnutí policistů o zabavení řidičáku nijak neovlivnilo;

– a naposledy tento den a do třetice v Nádražní ulici, kontrolovala hlídka policie  muže z Horažďovic.  Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale test na užití návykových látek byl pozitivní na látku amfetamin. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil odběru krve a moči. Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

Alkohol

Naměřeno 2,53 promile alkoholu 

V Klatovech na ulici Plzeňské policisté kontrolovali ve středu ve 12.50 hodin řidiče 59 letého místního muže při řízení vozidla zn. Škoda Favorit, který jel směrem do centra. Policisté z dopravního inspektorátu vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky a přístroj naměřil 2,40 a opakovaně 2,53 promile alkoholu. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve v Klatovech.       

V Horažďovicích byl ve středu kontrolován ve 2.35 hodin řidič ve věku 33 let z obce na Horažďovicku, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia. Dechová zkouška byla pozitivní a přístroj naměřil 1,50 a opakovaně 1,07 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici. 

Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy. Řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

(p cr, red)