Ve Čkyni roste další rocková hvězda

Zdá se, že ve Čkyni roste další rocková hvězda. Zdejší rodák a čerstvě také úspěšný maturant Pavel Kříž se na začátku tohoto roku přidal k vimperské punk-rockové kapele Nutno dodat a již 29. června se společně s nimi představí na 2. ročníku naEXfestu v Hospodě Na hřišti.

Co tě přivedlo k hraní na kytaru a celkově k rockové hudbě?

Na akustickou kytaru jsem hrál asi od 8 let, kdy jsem začal navštěvovat ZUŠ. Poté začal můj soused, Ondra Bárta, hrát na elektrickou kytaru a dá se říct, že k přechodu na elektriku mě přivedl právě on. Jinak jsem ale samouk.

Tvůj první koncert s kapelou Nutno dodat jsi odehrál ve vyprodaném sále v hotelu Zlatá hvězda ve Vimperku. Jaké to bylo?

Z prvního koncertu jsem měl docela obavy, ale po první písničce ze mě všechno spadlo a já si to náramně užil. Velký dík patří fanouškům, kteří vytvořili neskutečnou kulisu, a hlavně díky nim na tento koncert nikdy nezapomenu.

A závěrečná otázka – jaké máte s kapelou plány do budoucna?

Naším největším přáním je, aby se lidem naše hudba líbila a abychom hráli co nejčastěji. Největší odměnou pro nás pak je, když vidíme, jak se na naše písničky paří.

 

Šimon Blaschko