Vandalismus i hádka seniorů

mpilustr 

Informační servis MP Vimperk

 

Vandalové nedají pokoj – a pravděpodobně by na ně platily snad jen středověké tělesné tresty. Ve středu oznámili asistenti prevence kriminality, že v parku pod schodištěm z ul. Krátká na parkovišti je zničená betonová lavička a v ul. Sušická je zničená druhá lavička. Strážníci vandalismus zdokumentovali a předali dále ke správnímu řízení příslušnému orgánu.

mestsky park mestsky park

susicka susicka

 

Rušením nadměrným hlukem se zabývali strážníci v předposledním červencovém týdnu na oznámení jednoho z obyvatel domu ve Vimperku. Na místo přivolaná hlídka zjistila, že jde o velmi hlasitou hádku sourozenců a pokusili se je uklidnit. Aktéři hádky přislíbili, že nebudou pokračovat v hlasité výměně názorů a pro tentokrát skončil výjezd strážníků domluvou.

 

 

Spolupráci MP a státní policie mohli vidět také řidiči uplynulou středu, kdy kolem poledne bylo nutné řídit dopravu u odbočky na Vodník. V těch místech nezvládl řidič traktoru svůj stroj s vlekem a s krmnými balíky naboural. Odklon dopravy trval několik hodin, až do zprůjezdnění  a úklidu komunikace.

 

 

Domluva s opilcem – telefonicky bylo strážníkům oznámeno v nočních hodinách domovnicí jednoho z panelových domů (ul. K Rokli) že v domě je podnapilý muž, který se dobývá  boucháním a zvoněním na byty – jeho matka, která zde bydlí, pravděpodobně ještě není doma. Hlídka muže vyzvala aby zanechal svého jednání a dům opustil. Ten uposlechl a odešel. Z důvodu neprokázání protiprávního jednání byl přestupek vyřízen na místě domluvou.

 

 

Našli celostátně hledanou osobu v městském parku. Asistenti prevence kriminality oznámili, že v městském parku u dětského hřiště spatřili celostátně hledanou nezletilou osobu. Informace byla okamžitě předána Policii ČR, která dál celou věc řešila, hledanou osobu na místě převzala a předvedla na oddělení.

 

 

Na pomoc záchranářům vyjeli strážníci do ul. Špidrova, kde došlo k pořezání osoby. Na místě byli přítomni společně s hlídkou OOP Vimperk. RZS převezla zraněnou osobu do nemocnice v Prachaticích. Muž se pořezal o zrcadlo v bytě, nicméně případ dále šetří PČR.

 

 

Hádka seniorů v pečovatelském domě byla podnětem k přivolání hlídky strážníků v neděli v dopoledních hodinách. Výrazně se nepohodli spolubydlící – jeden žaloval na druhého, že mu sprostě nadává a dělá schválnosti. Strážníci zachovali klid a dekorum a po zjištění totožnosti obou aktérů jim po poučení sdělili, že se jedná o návrhový přestupek, který mají možnost podat u příslušného správního orgánu.

 

 

To se dělá odkládat odpadky vedle kontejnerů? Na kamerovém systému byl zachycen občan vykládající větší množství pytlů s odpadem mimo kontejnerové nádoby. Operátor nasměroval hlídku na patřičné místo. Po zjištění totožnosti řidič inkriminovaného vozidla sdělil hlídce MP originální důvod svého počínání – odložil odpad mimo kontejner protože je plný. Dále se bude muž zodpovídat před správním orgánem.

 

Nález věcí – za poslední dobu se na služebně MP sešlo několik nálezů věcí (peněženky, doklady, klíče), ale nejvíce narůstá případů odchycených psů – jak občany samotnými tak i hlídkou MP. Informace o nálezech obdržíte na služebně.

 

-red,pm-