alkohol

Pil, jel a …. dojel

Odnesla to popelnice a řidičák

 

Prachatičtí dopravní policisté sdělili podezření 57letému muži z Prachatic z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž před třemi týdny řídil osobní vozidlo Škoda Favorit po místní komunikaci v ulici Česká v Prachaticích a při couvání narazil do pevné překážky – popelnice. Na místo přivolaní policisté u řidiče měřením zjistili přes dvě promile alkoholu v dechu. Řidič dále souhlasil s lékařským vyšetřením spojeným s dvojitým odběrem krve, kterým byla zjištěna hladina alkoholu v krvi nejméně jedno a půl promile. Policisté dále lustrací vozidla zjistili, že nemá platnou technickou prohlídku. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Další zprávy z infoservisu Policie ČR:

Nález ručního granátu – nNetoličtí policisté včera vyjeli prověřit anonymní oznámení nálezu ručního granátu. Na místě označeném oznamovatelem větví, policiisté skutečně granát u Bezdrevského potoka v lokalitě Netolice – Grejnarov nalezli a zavolali na místo pyrotechnika. Ten určil, že se jedná o ruční protitankový granát RPG 43, ruské výroby z II. světové války. Pyrotechnik si granát na místě zajistil a odvezl. Při manipulaci nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.  

 

Krádež kovu objasněna – prachatičtí policisté sdělili podezření 21letému muži z Prachaticka z přečinu krádeže. Podezřelý se minulý týden vloupal na oplocený pozemek jedné firmy v Husinci. Z areálu podezřelý následně odcizil kovový břit na radlici, ruční kolečko, dva radiátory, kovovou tyč, drátěný překlad a kovové tlumiče, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za nejméně 6 000 korun. Muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl za přečin krádeže v posledních třech letech odsouzen trestním příkazem okresního soudu. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Dopravně bezpečnostní akce na železnicích

Policisté na celém území Jihočeského kraje se zaměřili v uplynulém týdnu v rámci dopravně bezpečnostní akce na chování účastníků silničního provozu na železničních přejezdech. Do akce byla nasazena necelá stovka policistů dopravní a pořádkové policie. Zkontrolovali celkem 680 vozidel a zjistili 168 přestupků. Velkou většinu vyřešili uložením blokové pokuty. Celkem 45 přestupků odhalili právě na železničních přejezdech. V 19 případech zjistili porušení rychlosti. 12 cestujících ve vozidlech nepoužilo bezpečnostní pásy. Třikrát se přestupku dopustili chodci. Více než 30 vozidel vyjelo, ačkoliv jejich technický stav nebyl vyhovující. Policisté budou v obdobných kontrolách v budoucnu pokračovat.

 

Vloupání do firmy – prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se z pondělí na úterý vloupal do budovy firmy v obci Budkov. Následně odcizil dva zdroje na elektrické ohradníky, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za nejméně 11 000 korun. Policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli pátrají.

 

-p cr-