Zastupitelé vybrali variantu Územního plánu

uzemni plan
Vyhodnocení výsledků projednání a výběr nejvhodnější varianty návrhu územního plánu  Sušice byly hlavními body včerejšího mimořádného jednání zastupitelstva. Přítomno bylo 18 z jednadvaceti zastupitelů, předložená  řešení zastupitelé odsouhlasili jednomyslně.

 

Město Sušice, odbor výstavby a územního plánování, jako pořizovatel Územního plánu, předložilo mimo závěrečné varianty i  vyhodnocení výsledků projednání jeho návrhu a vyhodnocení vlivu na udržitelný rozvoj území po společném jednání s dotčenými orgány. Vyhodnocení obsahuje i doporučení a pokyny pro úpravu ÚP ze strany krajského úřadu, jemuž je návrh  předkládán k posouzení v souvislosti s udržitelným rozvojem celého území celého kraje.

 

V rámci přípravy návrhu ÚP byly, kromě připomínek dotčených orgánů státní správy, zpracovány a vyhodnoceny také podněty a připomínky občanů města. Z původních dvou variant byla  po projednání a posouzení vypracovaná závěrečná varianta, která řeší zastavitelné plochy, dopravní situaci, prostor rekreačních, zahrádkářských a zelených ploch i zóny  pro podnikatelské využití.

 

Zastavitelné plochy  jsou řešeny v lokalitách: Pod Svatoborem, Štěbetka, pod vrchem Anděla strážce, bývalá kasárna, bývalá porodnice,  v okolí hřbitova a kaple sv. Rocha, vojenské areály Chmelná a Rok, Volšovy, ul. Křičkova. Plocha průmyslové výroby u kamenolomu Hamr. Uspořádání dopravní situace se dotýká zejména propojení u Daliborky, úseků ulic: Pražská  Nádražní, Nádražní – Chmelenská, Chmelenská – Hájkova a  Hájkova – Dlouhoveská.

 

Do konce dubna zpracovatel ÚP, studio AF–CITYPLAN, spol. s r. o. Praha, zahrne do konečné podoby návrhu  připomínky dotčených orgánů, poté bude kompletní návrh ÚP zveřejněn na webových stránkách MÚ Sušice a následovat bude jeho veřejné projednání.

Termín veřejného projednání bude včas zveřejněn.

 

-as-