Nehoda kamionu na Nové Hůrce

Dnes kolem půl páté ráno havaroval kamion společnosti LESS, plně naložený dřevem, na komunikaci u Nové Hůrky, poblíž Slučího Tahu.

Jízdu naloženého kamionu na zasněžené vozovce nezvládl řidič, který i s nákladem skončil v příkopu vedle silnice. Naštěstí se mu nic nestalo, ale strom který při nehodě přerazil, mu zatarasil cestu ven z kabiny. Pomohli mu až přivolaní hasiči.

 

hurka 5

 

Příčinu nehody na místě šetřili policisté  z OO P ČR v Železné Rudě a dopravního inspektorátu v Klatovech. Zasahovaly jednotky hasičů HZS Sušice a SDH Železná Ruda. Vyproštění vozidla si zajistila firma sama.

 

{gallery}susice/2014/3_brezen/hasici/{/gallery}

 

 

Řidiči osobních vozů, kteří touto trasou projíždějí často nebo denně, neoficiálně potvrdili redakci, že  příčinou nehod může být i výrazné přetěžování kamionů  – kromě horší ovladatelnosti soupravy a tedy přímého ohrožení bezpečnosti provozu, je jimi trvale poškozovaná silnice, množí se praskliny, hluboké výtluky, uvolněné krajnice, do povrchu vyjeté koleje. To k bezpečnosti rozhodně nepřispívá.

 

Přitom naši sousedé si přetížené kamiony na své silnice nepustí, za  překročení limitů čekají řidiče a firmy nejen tučné pokuty, ale také odstavení nákladu a jeho rozložení. Běžně ‘utajovanou’ praxí nejen z našeho kraje bývá, že se na hranicích ve směru  k nám, přeloží náklad z více kamionů na jeden…

 

Kontrolovat váhu naložených kamionů, může policie a celní správa. Možná by stálo za úvahu, do budoucna  na tuto trasu pořídit natrvalo váhy, příkladem mohou být už loni avizované dynamické váhy, které přetížené kamiony odhalí, aniž by museli řidiči zastavit.

Jak uvedla ČT v televizní reportáži, která provoz dynamických silničních vah představovala – “… jeden přetížený kamion poškodí silnici stejně, jako když po ní projede dvacet tisíc osobních vozů. Právě zavedení dynamických vah, díky kterým bude možné udělovat pokuty mnohem častěji, by mohlo dopravce přinutit, aby auta nepřetěžovali. Škody, jež tím způsobí, rozhodně nejsou zanedbatelné – za opravu vyježděných kolejí a výtluků stát zaplatí asi půl miliardy ročně.”

 

Kolik takových přetížených kamionů tu asi projede denně?

 

Jak často a jakým způsobem v této oblasti probíhají kontroly naložených kamionů, právě zjišťujeme u dotčených orgánů. Zjištěné informace aktuálně zveřejníme.

-red-