Malí hokejisté trénují i na suchu

Hokejisté bez ledu, jsou jako ryby bez vody. Že tomu tak není však všude nám prozradil David Vinš, trenér nejmenších hokejistů HC Vimperk.

 

 

 

Hokejová sezóna již skončila. Jak udržujete malé hokejisty v kondici?

 
S těmi nejmenšími se scházíme jednou týdně v úterý na novém hřišti u ZŠ Smetanova, které nám k trénování plně vyhovuje. Snažíme se vypilovat obratnost a práci s holí a zároveň udržet kluky i po skončení sezóny pohromadě. S přípravou a vlastním trénovaním mi pomáhá i Honza Myslík. V zimě bychom si chtěli dětičky rozdělit, já bych trénovalročník 2008, Jan  Myslík a Aleš Šindler povedou ročník 2007.

 

 

Budete trénovat i o prázdninách, nebo s ukončením školního roku tréninky také přerušíte?

 
Tréninky budou pouze do konce června, pak ať si kluci v klidu užijou prázdniny. Po prázdninách se sejdeme v září na ledě, kdy budeme trénovat již třikrát týdně a čeká nás 6 turnajů, což budou pro kluky ročníku 2008 jejich první velké zápasy.

 

 

Bude i nějaké rozloučení se sezónou?

 

No určitě. Na konci června plánujeme u Šumavouse takovou malou rozlučku. Kluci se za to, jak pilně trénovali, mohou těšit na buřtíky a malé posezení.  

 

 

Chcete ještě dodat něco závěrem?

 
Chtěl bych poděkovat všem klukům za příkladný přístup k tréninkům a panu Vladanu Pokornému, že nám umožnil přípravu na novém hřišti, kde máme ideální podmínky pro trénink. 

 

 

Lenka Doubková

Foto: Zdeněk Formánek

 

 {gallery}vimperk/2014/06_cerven/vins_trenink_venku/{/gallery}