Krádeže v kempech, škody za desítky tisíc

kempy284

Také na Sušicku se zloději vypravují do kempů

 

Pachatelé ukradli jízdní kola, batohy s věcmi a doklady. Škody přesahují šedesát pět tisíc korun.

 

 V kempu u Annína neznámý pachatel vnikl do stanu v noci ze 17. na 18. července 2014 a vzal si klíče od vozidla zn. Land Rover, které bylo zaparkované u stanu.
Zloděj si z auta odnesl batoh, ve kterém měl poškozený peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, platební kartu, zbrojní průkaz a další doklady. Škoda činí 3 200 Kč.
 
 
V noci ze soboty na neděli  řádil zloděj v autokempu u Nového Městečka – u jednoho ze stanů si vyhlédl a následně ukradl tři jízdní kola navzdory jejich zajištění lankovými zámky. Ze stanu si navíc přibral batoh s peněženkou a platební kartou, z vozidla Audi odnesl mobilní telefon.
 
Další případ se stal opět v kempu u Annína – z kalhot ve stanu  zloděj vzal klíče od vozidla zn. Hyundai, z něj pak ukradl navigaci a videokameru. Ze dvou stanů ještě odnesl batoh s různými věcmi. Poškozeným vznikla škoda ve výši 62 000 Kč.
 
Policie případy šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
 
 
 
Policie radí:
       

 
      V  letním   období  dává hodně lidí  přednost  stanování  v  autokempech, tráví volný čas na koupalištích, u rybníků a u řek.   Automobily,  motocykly  a  jízdní kola,  věci  volně  ležící na různých místech i ve stanech, lákají zloděje. Tuzemští u zahraniční turisté pak řeší, jak ochránit svoje osobní věci. Nezapomínejte, ž auto není trezor  a leckdy , i díky nepozornosti majitelů, je spíš výkladní skříní.
 

  

      Policie ČR  nedoporučuje návštěvníkům věci (doklady, finance, telefony, fotoaparáty, elektroniku…) zanechávat v   automobilech, ve stanech nebo na koupalištích, protože tak dávají zlodějům mnohem větší šanci. Pachatelům trestného činu krádeže postačí někdy jen malá chvilková nepozornost majitelů.
 
Jak tedy snížit riziko, že se stanu obětí krádeže?
 
  • Nezanechávejte v zaparkovaných vozidlech žádné cenné věci ani doklady.
  • Sportovní potřeby neponechávejte bez dozoru nebo je zajistěte proti odcizení.
  • Neukládejte ve stanech,  a na snadno dostupných místech, doklady, peníze a další hodnotné předměty.
 
Reagujte včas – může se stát i vám, že  se setkáte s podezřelou osobou, která se v okolí stanů, vozidel  apod. pohybuje, sleduje.  V tom případě je lepší nečekat než se doopravdy něco stane a včas informovat Policii ČR na lince 158.
 
– red, p cr-