Sebevrah seděl u silnice a držel nůž

Sebevrah chtěl  ukončit svůj život na silnici, ne ale pod koly aut

 

Včera v noci byli hlídkou Policie ČR vimperští strážníci požádáni o spolupráci v případu prošetřování muže, který seděl na kraji silnici  v ul. 1. Máje a v ruce držel nůž. Na místo se, i vzhledem k závažnosti oznámení  a potenciálnímu  nebezpečí, dostavily obě hlídky současně.

 

Muž, který skutečně s nožem v ruce seděl na okraji silnice, byl ve špatném psychickém stavu, chtěl spáchat sebevraždu. 

Po přivolání zdravotnické záchranné služby a zklidnění muže bylo rozhodnuto o jeho převozu do protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích a následně na psychiatrii. Transport zajistila, krátce před půlnocí, hlídka státní policie a jeden ze strážníků MP.

 

Řidič “Nikdo”

Dnes  třicet minut  po  poledni kontrolovali strážníci MP  v ul. Nad Stadionem  řidiče vozidla, které nemělo rozsvíceno předepsané osvětlení. Při kontrole ale zjistili, že řidiči nebude připsán k tíži jen tento přestupek. Nesvítil, nebyl připoutaný a ani nebyl schopen prokázat svou totožnost.  Hlídka MP jej převedla na služebnu OO P ČR  ke zjištění totožnosti. Tam bylo navíc zjištěno, že dotyčný nemá řidičák. Sčítat prohřešky a vyměřovat “odměnu” mu teď budou vimperští státní policisté. 

 

– red, mp-