policie

Sedmdesátiletý zloděj si lup neužil

Sedmdesátiletý zloděj  si na ukradeném kole moc nezajezdil

Hlídkou policistů z obvodního oddělení v Kašperských Horách byl  kontrolován 70letý muž ze Sušice. Muž jel na jízdním kole po komunikaci ve směru z Radešova na Srní a uvedl, že jej koupil od známého. Muž byl převezen na oddělení poicie, kde  přiznal, že jízdní kolo odcizil ráno z kůlny u domu v obci u Kašperských Hor. Poškozená majitelka byla policisty vyrozuměna,  škoda činí 6 750 Kč. Muž je podezřelý ze spácháni přečinu krádež.

 

Za volantem Audi s 1,89 promile

U Kašperských Hor byl v sobotu  v nočních hodinách kontrolován řidič vozidla zn. Audi A4 – muž ve věku 22 let z obce na Sušicku. Muž jel po místní komunikaci u obce Tuškov a při výjezdu poškodil vozidlo, dále jel směrem na Kašperské Hory, kde byl po 300 metrech zastaven policisty. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem 1,89 promile alkoholu. Podrobil se i lékařskému vyšetření. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Měl sedět za mřížemi, místo toho se proháněl v BMW

Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích  po krátkém pronásledování zastavilii řidiče, který řídil vozidlo zn. BMW mezi obcemi Hradešice a Malý Bor. Při kontrole policisté zjistili, že řidič, 23letý muž ze Sušice, má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od května 2014 a byl vydán soudem příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kdy muž do věznice nenastoupil. Tentokrát už si jej policisté ohlídali a zadrženého  do věznice převezli.

 

-red, p cr-