Atletky obhájily 3. místo ve 2. lize

IMG 5470

 

K závěrečnému kolu letošní 2. atletické ligy žen zajížděla sušická děvčata do Vlašimi. Jedině vítězství nad domácím týmem zaručovalo zisk celkového třetího místa. Přes tradiční, ale tentokráte jen drobné výpadky v sestavě, se podařilo vybojovat dokonce 2. místo v tomto závěrečném kole, porazit nejen domácí ženy Vlašimi , ale i velmi silné družstvo Unionu Cheb. Krásné celkové třetí místo z roku 2013 se tedy podařilo obhájit. Úspěch nás může těšit o to více, protože k němu přispěla rozhodující měrou kmenově domácí děvčata s minimální podporou hostujících závodnic.

 

IMG 5449 - kopie

 

V závěrečném kole však přece jen hostující atletky v našem dresu zabodovaly. V dálce poprvé nastoupila Martina Skružná, hostující závodnice z Pražské Slávie, a senzačně zvítězila kvalitním skokem 536 cm. Katka Šindelářová, zapůjčená ze Škody Plzeň, zvítězila v běhu na 1 500 m. Nejlépe bodující závodnicí byla opět Radka Hambergerová, která získala 6. místo v oštěpu, 2. místo v kouli a zvítězila v hodu diskem. Celkem tedy 25 bodů pro družstvo ! Absentující kladivářku Katku Skypalovou skvěle zastoupila vrhačka-veteránka Ivana Vítovcová, která si připsala pátá místa v kladivu a v kouli a ještě čtvrté místo v disku, celkem 19 bodů ! Důležité bodíky sbírala děvčata v dlouhých bězích. Šumavská lyžařka Terka Vostradovská z Kvildy i přes zjevnou krizi na trati vybojovala v běhu na 5 km 4. místo. Obětavě bodovala na 5 km i na 1500 m další z atletek-veteránek Jarka Křížová, která získala 2 x 7. místo

 

IMG 5467

 

 

Na opačné straně věkového spektra našeho ženského týmu se bodově prosadily mladé naděje, z čehož máme oprávněnou radost a očekávání do budoucnosti. Teprve žákyně Jana Hošková a Adélka Brožová v trojskoku obsadily druhé a třetí místo, přičemž Adélka skákala krátce po nemoci. Svoje první atletické závody za Sušici absolvovala ve Vlašimi 16-ti letá Terezka Štěchová z Horažďovic, která se atletickému tréninku věnuje pouze několik týdnů. Terezka překonala ve výšce 139 cm, byla čtvrtá a další body přidala na trati 400 m překážek. Také úplně poprvé startovala další žákyně Eliška Vítovcová a získala své premiérové body ve skoku o tyči. V tyči bodovala nejvíce Vendula Paroubková a děleným pátým místem rovněž prvně letos startující Eva Blahůtová, čímž se tyč stala naší velmi silnou disciplinou. Samostatnou kapitolou byl ostrý návrat Martiny Brejchové na její oblíbeně tratě. Martina po vleklém zranění prakticky přesně po roce obula opět atletické tretry k závodu a po necelých 2 měsících přípravy vybojovala druhá místa na 800 a 400 m. Dokázala, že v Sušici lepší běžkyni nemáme a pokud zdraví dovolí, tak se od Martiny můžeme opět dočkat skvělých výkonů.

 

 

IMG 5417

 

Poslední letošní soutěžní kolo žen ve 2. lize prokázalo, že pokud družstvo nastoupí v solidním počtu , je schopno se měřit s těmi úplně nejlepšími. Vedle závodnic mají zásluhu na výsledku samozřejmě trenéři závodnic , ale především vedoucí družstva Martin Jiroušek. Bez jeho nadšení, zajišťování dopravy a udržování trvalé komunikace se závodnicemi a trenéry by takového opakovaně výborného kolektivního výsledku sušická atletika nedosáhla.

 

IMG 5394

 

Družstvo žen TJ Sušice po závěrečném kole 2. atletické ligy ve Vlašimi

Zleva – Ivana Vítovcová, Eliška Vítovcová, Vostradovská,Hošková, Štěchová, Paroubková, Brožová, Hambergerová , Brejchová, Blahůtová, Herynková, Jakschová, Casandra Schwenk, Petrová, Šindelářová a Křížová, sedící  – trenér Nešpor, vedoucí družstva Jiroušek a Martina Skružná.

 

 

spolecna atletika

 

Celkové pořadí 2. atletické Ligy žen pro rok 2014 :

1. T. J. Sokol České Budějovice 32 hl. bodů, 794.50 pomoc. bodů

2. SKP Union Cheb – klub atletiky 27 593.00

3. TJ Sušice 23 526.00

4. TJ Spartak Vlašim 21 485.50

5. TJ Slavoj BANES Pacov 16 431.00

6. SK Čtyři Dvory Č.Budějovice 11 237.50

7. Atletika Klatovy 10 279.00

8. TJ Baník Stříbro 4 162.50

 

 

Zdeněk Nešpor