policie nove

Tunel za desítky milionů

 

KLATOVSKO – Desítky věřitelů mají vztek na podvodníka, který je připravil o miliony.

54letý muž z Plzeňska je vyšetřován policisty pro poškození věřitele.  Na případu prodeje firmy insolventní  společnosti a následném “přeprodeji” vydělal desítky milionů, Teď ale možná přijde o víc…

 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání proti  54letému muži, který by obviněn ze spáchání zločinu poškození věřitele.
 
      Muž jako prokurista a společník společnosti s ručením omezeným, v době od  kone roku 2009 do poloviny února 2010, zmařil uspokojení věřitelů  vůči desítkám oprávněných –  právnických, tak fyzických osob. V polovině prosince 2009 přijal rozhodnutí o prodeji movitého majetku ve výši téměř 25 000 000 korun  a následně byla uzavřena kupní smlouva.  Kupující společnost ovšem neměla na koupi majetku dostatečné prostředky a o tom podezřelý věděl.  “Kupující” následně prodal majetek dalším společnostem propojeným s prodávající firmou. V uvedených firmách figuroval prodávající  v té době jako  předseda dozorčí rady a v jedné z nich, akciové společnosti, jako předseda představenstva.
 
    V rámci prověřování případu byl zpracován znalecký posudek experty  z  oboru ekonomie. Po ověření jednotlivých závazků věřitelů bylo zjištěno, že celková výše neuhrazených závazků činila několik desítek milionů korun.
 
 
Z dalších aktuálních případů policie:
 
Podařilo se vypátrat dva celostátně hledané muže – první z nich, 44letý muž z Plzně,  byl policisty zjištěn včera po desáté hodině dopoledne v restauraci v Železné Rudě, druhého  identifikovali v Klatovech na Šumavské ulici. Oba hledaní muži byli předvedeni na policejní oddělení, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony a zároveň bylo také odvoláno celostátní pátrání.
 

Do prodejny se  vloupal už potřetí. V prodejně, v obci Alžbětín, byl zadržen policisty v pondělí 6. října v nočních hodinách 33letý muž z Plzně.  Zloděj se dostal do prodejny pomocí pákových nůžek, kdy přeštípl dva visací zámky na mříži vchodu, pak lažební kostkou rozbil  skleněné dveře a vnikl do obchodu. Chtěl si odtud odnést patnáct kartonů s cigaretami. Ze svého lupu se ale dlouho neradoval, protože byl následně zadržen policisty z obvodního oddělení v Železné Rudě. Do stejné prodejny se výtečník vloupal už potřetí – neprve to zkusil 18. července (vyrušilo jej přijíždějící auto), podruhé 26. srpna – to si odnesl 75 kartonů cigaret.  Účt, kter mu poicisté vystavili, dosahuje výše  122 012 Kč a navrch k němu “dostal” od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů krádež, poškození cizí věci a krádež ve stadiu pokusu.

 
-p cr, red-