365 dní … vejděte a ptejte se

O půlnoci, nebo v pravé poledne… ať je k vám rok 2015 přívětivý v kteroukoliv dobu!

 

koule2

 

 

 

Vážení čtenáři, šumaváci, milovníci Šumavy,

už jen hodiny nás dělí od konce roku 2014 a s novými nadějemi a očekáváním vyhlížíme „ten nový”. Možná je to tím, že jsme si zvykli brát kalendářní předěl jako pomyslnou čáru – startovní, i cílovou.

 

Ale vlastně, proč ne? Je dobře si čas od času udělat i v sobě takovou malou „inventuru”. My ji tady a teď dělat za nikoho dělat nebudeme – je na každém z nás, aby si našel chvilku času a zrekapituloval si, co se podařilo, co ne a proč, jestli se vždycky zachoval tak, aby měl sám před sebou ‘čistý štít’.

 

Chceme vám, v závěru roku, poděkovat a popřát ke vstupu do dalších 365 dní

Poděkovat za to, že jste nám zachovali čtenářskou přízeň. Těší nás, že se vám líbí obrazový i zpravodajský servis, děkujeme vám za slova uznání i za konstruktivní kritiku. To vše je pro nás signálem k další práci, kterou děláme i vám pro radost.

My = redaktoři, fotografové, meteorologové, dopisovatelé, externí spolupracovníci – tým www.sumava.eu .

Děkujeme i těm, kteří nenašli slova pochopení a leckdy až dojemně bizarním způsobem zkoušeli obvyklý kolotoč „proti všemu, všem a za jakoukoliv cenu”. Každé poznání má člověka někam posunout. I nás posunulo v poznání, proti čemu (komu?) je ‘boj’ jen plýtváním cenných sil a naopak, co (nebo kdo?) stojí za úsilí. Jedno se ale po celou dobu trvání www.sumava.eu  nemění: jako jeden z hlavních pilířů tu stojí fair play, morálka neoddělitelná od etiky a pozitivní přístup.


Děkujeme všem, kteří tohle respektují spolu s námi a těšíme se na spolupráci i v následujícím roce.

 

Co vám chceme popřát?

Mezi oblíbenými a často přeposílanými citáty se objevují  tři jednoduchá životní pravidla:

1. Pokud nepůjdete za tím, co opravdu chcete, nikdy to nebudete mít.
2. Pokud se nezeptáte, odpověď bude vždy NE.
3. Pokud neuděláte krok vpřed, zůstanete vždy na stejném místě.

 

Proto tedy:

V roce 2015 jděte za tím, co opravdu chcete. Když to nezkusíte, budete vždy pak jen litovat. Když si na cestu vezmete opravdu dobrého přítele, máte vyhráno! Přejeme vám, abyste nakonec vždy našli tu správnou cestu, i když možná nebude nejjednodušší.

 

V roce 2015 se ptejte. Chcete znát odpověď? Ptejte se přímo. Dohady a spekulace vedou jen k větším dohadům a ještě větším spekulacím, které velmi často ublíží, nenapravitelně ničí. Přítomnost je reakcí na minulost a právě teď si utváříme svou vlastní budoucnost. Tak proč otálet? Přejeme vám, aby vám nikdy nechyběla odvaha ani slova k tomu, zjistit, co je potřebné a důležité.

 

V roce 2015 se nebojte ‘udělat krok vpřed’. Strach svazuje, nečinnost ničí, lenost není nemoc těla. Jedním krokem lze dosáhnout obrovských věcí, které si možná ani neuvědomujeme, nebo jsme o tom zatím neměli čas přemýšlet. Jediný krok stačí k překročení louže i vlastního stínu, jediný krok pomůže s rozhodnutím. Poznejte včas, co je důležité a chtějte ‘být u toho’! První krok je začátkem cesty k cíli. Když máme cíl, jsme šťastní. Přejeme vám dostatek zdraví, sil a elánu k „prvnímu kroku”.

 

Přejeme vám, abyste každý z 365 dnů roku 2015 prožili naplno, ve zdraví, aktivně, s lidmi se kterými je chcete prožít, na místech, kde chcete být. A nezapomeňte na léčivé účinky Šumavy 🙂

logo šumava


Za všechny z redakce www.sumava.eu
Andrea Staňková