Adrenalinová beseda o žralocích měla úspěch

ŽRALOK – PRÁVO ZABÍJET A PŘEŽÍT…

zralok portret
Richard Jaroněk

Většinu času tráví pod vodou s největšími predátory afrických vod. Žralokář, cestovatel a potápěč, dokumentuje podmořský život – především velké bílé a tygří žraloky…

 Je žralok zabiják? Odpověď zní: ANO! Je přírodou předurčen k tomu, aby zabíjel a lovil, ale není to hloupý, neopatrný, bezmyšlenkovitě reagující netvor. Je až příliš opatrný a velmi dlouho se rozmýšlí nad tím, než se do něčeho (někoho) zakousne…..”

zralok5

 

Podobné názory a myšlenky skvělého průvodce podmořským světem mohli vyslechnout studenti Gymnázia a SOŠe Vimperk na dvouhodinové besedě v Městském kulturním středisku Vimperk.

zralok1  zralok2

Beseda byla zpestřena nádhernými fotografiemi predátorů z té nejintimnější vzdálenosti a jejich autorem nebyl nikdo jiný než Richard Jaroněk, skvělý vypravěč a bavič…Vždyť na jeho besedu dorazili i jeho fanoušci a potápěči z Klatov. A nadšená potápěčka a talentovaná herečka Máša Málková přijela na besedu až z Prahy!

O naprostém okouzlení mořskou hlubinou a podmořským světem promluvila vimperská sportovkyně a bývalá studentka školy, Karolína Předotová.

zralok3  zralok4

 

zralok6

„Jako kluk jsem byl až po uši zahrabán v knihách Julese Verna a mou ponorkou byl Nautilus a já kapitán Nemo. Tak jako určitě každý jsem hltal příběhy J. Y. Cousteaua a jeho filmy byly nepředstavitelným dobrodružstvím. Vždy jsem snil, jak budu v týmu, který bude pozorovat lachtany či se potápět do tajemných vraků.

A to se Richardovi nad rámec podařilo…dnes již nefotí jen podmořský svět. Svou příští besedu chce věnovat své další lásce, fauně afrického kontinentu. Myslím, že se máme nač těšit. Díky, Richarde!

Díky též zaměstnancům MěKS Vimperk, za bezchybně připravený sál…

V. Huřík a Bohumil Kantor