Sobotní požár chatky v Sušici

AKTUALIZOVÁNO 10:36

HZS – zásah byl náročný ho ztěžoval i terén – kolny se nacházely v prudkém svahu. Nejzásadnějším problémem pro zdárnou likvidaci požáru představoval nahromaděný materiál, boudy byly přeplněné nejrůznějšími předměty – od starých matrací, nábytku, přes kusy lina, koberců až po pletivo. Hasiči museli veškeré předměty vynosit, dohašovat na volném prostranství a následně rozebrat konstrukce staveb. Uvnitř jedné zahynulo přes 80 králíků a asi čtyři desítky slepic. Hasební vodu hasiči k místu dopravovali kyvadlově, čerpací stanoviště zřídili na Ostružné. Předběžně se odhadují škody na 50 tisíc, uchráněné hodnoty na 100 tisíc. Příčinou požáru je nedbalost při používání otevřeného ohně – majitel ponechal oheň bez dozoru.

 —————

 

Několikahodinový zásah (včetně dozoru nad požářištěm po  likvidaci ohně) si vyžádal  požár chatky v zahrádkářské kolonii   v Sušici v sobotu 1. srpna.

Kolem jedenácté dopoledne byl ohlášen požár chatky v kolonii u nádraží v Sušici.  Na místo se sjely jednotky hasičů ze Sušice, Dlouhé Vsi,  Kolince a Volšov. Likvidace ohně  trvala zhruba pět hodin, dozor nad požářištěm pak prováděli až do devíti večer, než objekt předali majiteli. Podle informací redakce nebyl nikdo zranění, příčina požáru je v šetření.

Foto: MARTIN KRAMER

 

uvod

 

 

{gallery}susice/2015/08_srpen/pozar_kolonie/{/gallery}