Fotbal, hokej, basketbal – to je sportovní víkend ve Vimperku

Fotbal:

 

 Zápasy plné nečekaných zvratů se odehrály ve Vimperku

 

I. A třída, sk. A muži


Šumavan Vimperk – FK Olympie Týn n/Vlt. 3:4 (1:1), 25. Král, 64. a 84. Tischler – 14., 73. a 75. Vařil, 78. Štos. Domácí vedli 2:1, ale Olympii se povedl během pěti minut dokonalý obrat

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka:

“V dalším kole jsme přivítali na svém hřišti hráče z Týna nad Vltavou a chtěli jsme potvrdit body z Vacova. Do zápasu jsme nemohli počítat s nemocnými Dědem st. a Peškem. Bohužel jsme ale prohráli a naprosto zbytečně jsme odevzdali všechny body našemu soupeři. V prvním poločase jsme měli více ze hry a měli jsme častěji míč na svých kopačkách, ale byli jsme to my, kdo první inkasoval. Na tento gól jsme ale odpověděli Králem a do kabin se šlo za remízového stavu.

 

Ve druhém poločase jsme byli opět aktivnější než náš soupeř z Týna, ale ten byl nebezpečný a v početní převaze vyrážel do každého protiútoku. Opět výborně hrající Král zařídil gól na 2:1 pro nás, kdy zamotal hlavu hostujícím obráncům u lajny, a Tischler dopravil míč do sítě. I nadále jsme byli lepší než náš protivník a tlačili se před jeho bránu. Žádný gól jsme ale již nepřidali a přišel trest na druhé straně. Doteď nechápu, co se na hřišti dělo v rozmezí 73. a 78. minuty, kdy jsme dostali 3 góly a bylo po zápase. Tyto 3 góly jsme dostali po našich hrubých chybách, a to se již stávat nemůže. V závěru jsme ještě Tischlerem po rohovém kopu snížili na 3:4 a vytvořili si tlak, ale vyrovnávací gól jsme nedali.

 

Naše prohra je pro mě zklamáním, měli jsme zápas výborně rozehraný, byli lepší než náš soupeř, ale i to se bohužel ve fotbale stává. Musíme se z toho oklepat, zvednout hlavy a jedeme dál. Domácí ztrátu se pokusíme nahradit hned v příštím zápase, který hrajeme v S. Ústí.

 

 

Sestava Vimperka: Hrubý, Blahout, Sedláček, Děd ml., Čech (79. Vondrášek), Pankratz (75. Podskalský), Šíp, Pospíchal, Málek, Král, Tischler.  

 

 

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/fotbal_muzi_vimperk_tyn_nad_vltavou/{/gallery}

 

 

 

 

KP – Starší žáci 

 

Vimperk- SKP České Budějovice    2:1  (2:0)

střelci: Matoušek V., Červený O.

sestava: Uhříček L.-Formánek J., Uhlík M, Chrášťanský J., Švarc M.-Vintr L., Červený O., Rod O., Matoušek V.- Koloušek T., Frček L.

střídali: Vrábel M.

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka:

“Dnes se hrál od začátku zajímavý zápas. Hned v 5. minutě zlikvidoval Lukáš Uhříček sólo hostujícího hráče. Z protiútoku se potvrdilo  fotbalové pravidlo, nedáš – dostaneš. Po krásně rozehraném trestňáku Michala Uhlíka  se hlavou trefil Vašek Matoušek na 1:0. Hrál se oboustranně dobrý fotbal a ve 29. minutě po hezké akci a krásné střele o břevno, dal Ondra Červený náš druhý gól.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili velmi uspokojeni naším vedením, a to se nám málem nevyplatilo. Hosté byli fotbalovější  a měli hru pod kontrolou. My jsme se uchýlili pouze k nakopávání dlouhých míčů do území nikoho.

 

I přes náš špatný výkon ve druhém poločase hosté pouze snížili na 2:1 a nám se povedlo dotáhnout utkání do vítězného konce.”

 

 

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/fotbal_st_zaci_vimperk_skp/{/gallery}

 

 

 

Basketball

 

BK Vimperk – BK Tábor B.  

výsledek: 55:61

 

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/basketball_vimperk_tabor/{/gallery}

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

 

Hokej:

 

Junioři: HC Vimperk-Loko Veselí n.L. 7:4 (1:0,3:1,3:2)

Branky Vimperka:Novotný ,Hlavica 2,Vítovec,Vavřík,Horák

Sestava: Skolek (Chodora) Vavřík, Vítovec, Kačmár, Žampach, Kraml, Herc, Novotný, Bárta,  Fiedler, Krejsa, Hlavica, Horák, Skalický, Buček.



První domácí utkání juniorů moc hokejové krásy nepřineslo, branky padaly spíše po individuálních akcích, než po pěkných kombinacích.