Adventní čas v Bohumilicích

Adventní víkend v Bohumilicích

 

 

První adventní víkend měli v Bohumilicích velmi pestrý. Tak jako každý rok, i letos, se konalo od 14 hodin pravidelné setkání starších občanů v důchodovém věku v obci. Přítomné přivítal krátkým projevem pan starosta Jaroslav Nový. Poděkoval, že se sešli v hojném počtu a popřál všem hodně zdraví a hezké vánoční svátky.

 

 

 

Krátké vystoupení dětí z místní mateřské školky, se i přes malé technické problémy, moc líbilo. Byly odměněny za svou snahu velkým potleskem. Pro všechny důchodce, kteří se dostavili, bylo připraveno malé pohoštění. K radosti, ale také k tancování, zahrála oblíbená kapela Pěčnovanka.

Bylo zajímavé sledovat, že při tanci zmizely zdravotní neduhy a někteří přímo dokázali jak umí ještě tancovat. Celé akce se zúčastnilo na 40 občanů.

 

 

Va staré části Bohumilic se sešla stálá skupina lidí aby v 17 hodin rozsvítila stromeček. Za nepříjemného, studeného větru přesto byli schopni si popovídat. Sdělovali si věci, které se v obci za celý rok staly. Patří jim obdiv v jakém počtu jsou schopni se scházet.

 

 

 

 

 

Vyvrcholením sobotního dne bylo krásné a dojemné vystoupení pěveckého a hudebního tělesa Vánočník. Koledy v jejich podání zahřály všechny přítomné na těle i na duši. Přes velkou zimu, která bohužel opět doprovázela jejich vystoupení, se sešlo hodně občanů Bohumilic, kteří vděčně tleskali po každé koledě.

 

 

 

 

V neděli od 18 hodin byl rozsvícen velký vánoční strom před místní prodejnou. Zazpívali se koledy a pak se opékali na ohni tradiční špekáčky. Alespoň se trochu zahřály. První adventní víkend v Bohumilicích proběhl již v předvánočním duchu. Nejedná se ale před vánoci o poslední akci v této aktivní obci. Sami máte možnost další předvánoční program navštívit. Srdečně vás zvou pořadatelé.

 

 

Karel Beránek

 

 

  {gallery}vimperk/2015/12_prosinec/bohumilice/{/gallery}