Mladší žáci HC Vimperk začali výhrou

DO DRUHÉ POLOVINY SOUTĚŽE VSTOUPILI MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK VÝHROU

 

096-DSC 0107

 

O tomto víkendu se přehoupla liga mladších žáků do své druhé poloviny a hráči HC Vimperk po týdnu volna vyjížděli na zimní stadion Jana Marka v Jindřichově Hradci k zápasu 20. kola, kde je čekal domácí tým KLH Vajgar Jindřichův Hradec, kterému měli vimperští co oplácet z úvodu soutěže, když hned v prvním kole tomuto týmu podlehli 3:7.

 

Proto trenéři vimperské hráče nabádali k velké ostražitosti a hlavně disciplíně a aktivitě, neboť je nečekal vůbec žádný lehký soupeř, přestože po polovině soutěže okupoval sedmé místo.

 

A vimperští hráči hned od úvodního hvizdu nenechali nikoho na pochybách, kdo si přijel pro plný počet bodů. Taková úvodní třetina se ještě vimperským v soutěži nepovedla. Od počátku zápasu byli daleko aktivnější než soupeř, dokázali ho ‘přebruslit’ a zejména kombinační hrou dělali soupeři největší problémy. Vimperští hráli celoplošný hokej a největší rozdíl mezi týmy byly jejich obrany, kdy ta vimperská dirigovala veškeré dění na ledové ploše. Hned ve 4. minutě si najel na přihrávku od Terezy Czerwekové Jirka Beníšek a nekompromisně zavěsil do sítě soupeře. V 11. minutě našel zpoza soupeřovy branky Vašek Tykal štírka Honzu Štěpánka, který neohroženě před brankou soupeře zabojoval a protlačil puk za jindřichohradeckého gólmana podruhé. Hned o minutu později rozehrál vimperskou akci další obránce vimperských Lukáš Krejčí, který našel Jonáše Vaníka, ten napodobil Honzu Štěpánka a skvělým důrazem před brankou soupeře rozvlnil síť soupeřovi branky potřetí. A to nebylo v první třetině vše. V 17. minutě velmi agilní a s velkou chutí hrající Vašek Tykal vybojoval za soupeřovou brankou puk a opět našel před domácí brankou neobsazenou Lucku Eignerovou. Lucka překonala Adama Pajera v domácí brance počtvrté.

A to domácí tým musel velmi děkovat svému gólmanovi, že první třetina skončila pouze rozdílem čtyř branek, protože jejich brankář v první třetině doslova čaroval a vimperským sebral ještě další, minimálně tři, jasné branky.

 

Do druhé třetiny vstoupili vimperští opět velmi soustředění a obraz hry se nezměnil. Tým z VImperku vyvíjel velký tlak a soupeř se jenom sporadicky dostával do středního pásma a jeho “návštěva” v obranné třetině vimperských byla výjimkou.

 

Vimperští se sice ve druhé třetině snažili  (a možná víc) jako v první, ale dlouho   naráželi  na výborně chytajícího Pajera. Až ve 29. minutě se jej podařilo prostřelit popáté, když Honza Štěpánek krásně vybruslil z rohu obranné třetiny domácích, perfektní přihrávkou našel Lucku Eignerovou, ta z první sklepla na Martina Willmanna, který svou střelou překonal Pajera. Při této brance odvedl velký kus práce Vašek Tykal, který předpisově clonil před Pajerem. Poté došlo ke střídání domácích gólmanů, kdy výborně chytajícího Pajera vystřídal Soukup, který hned od počátku musel předvést několik těžkých zákroků. Ale jeho neprůstřelnost vydržela jen šest minut, když vimperská obranná dvojice Krejčí – Willmann roztočila před jeho brankou kolotoč, z něhož posledně jmenovaný vyslal jedovatou střelu, kterou Soukup dokázal pouze vyrazit před sebe a pro Tomáše Košku  pak nebyl problém dostat vyražený kotouč za jeho záda.

 

V této fázi utkání vedl Vimperk již 6:0. V 36. minutě došlo i ve vimperské brance k výměně brankařů, kdy zmrzlého Rosťu Slaninu, na kterého ve druhé třetině nešla ani jedna střela, nahradil Šimon Kurz. Šimon musel hned od počátku vytáhnout dva velmi těžké zákroky, kterými  si dodal jistotu. Do konce druhé třetiny měli vimperští ještě několik dobrých příležitostí navýšit svůj náskok, ale Soukup svůj tým držel.

 

Třetí třetina neměla parametry dvou předchozích. Vimperští sice měli více ze hry a vypracovali si několik dobrých brankových příležitostí, ale domácího brankaře ne a ne znovu překonat. V 56. minutě přišel čestný gól domácího týmu, kdy vimperská obrana pozdě přistoupila k rozjetému Bukovskému, který nádhernou bekhendovou střelou překonal Šimona Kurze ve vimperské brance. Pak dostal domácí tým ještě příležitost trochu zkorigovat výsledek, když byla vyloučena vimperská Tereza Czerweková, ale paradoxně skóroval Vimperk, kdy hned po bully ujel po levé straně Willmann a krásnou tvrdou přihrávkou našel nikým nehlídaného Jirku Beníška před domácí brankou. Jirka se v podobných situacích nemýlí  – i tentokrát zavěsil do domácí svatyně, posedmé.

 

KLH VAJGAR JINDŘICHŮV HRADEC – HC VIMPERK 1:7 (0:4,0:2,1:1)

Branky: 56. Bukovský (Dunský, Kynčl) – 4. Beníšek (Czerweková), 11. Štěpánek (Tykal), 12. Vaník (Krejčí), 17. Eignerová (Tykal), 29. Willmann (Eignerová, Štěpánek), 35. Koška (Willmann, Krejčí), 57. Beníšek (Willmann)

SESTAVA HC VIMPERK: Slanina (36. Kurz) – Willmann, Krejčí – Narovcová, Czerweková – Koška, Beníšek, Sopek – Eignerová, Tykal, Štěpánek – Tykalová, Vaník, Vodička

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna 

“Byl to jeden z anšich nejlepších zápasů, hlavně v první třetině. Od počátku jsme měli hru pod kontrolou, hráči plnili to, co jsme si v kabině před zápasem řekli a hlavně celý zápas hráli týmově. Bylo vidět, že je hra oprvdu baví. Dneska ani nelze vyzdvihnout pouze jednotlivce, protože opravdu všichni hráli velmi dobře, ale pokud bych to přeci měl udělat, tak bych vyzdvihl výkon Vaška Tykala, který i když nedal branku, tak jich několik připravil a odvedl maximum pro tým, čehož si já osobně cením daleko více, než kdyby dal za zápas pět branek.”

 

 

-zf-

{jcomments off}

 

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu