Senioři z Pohodáře pomáhají dětem

cropped-knit-a-square-new 0

 

 

Senioři z Pohodáře v Sušici se letos připojili k charitativní akci UPLEŤ ČTVEREC. Jedná se o pletení částí dek pro strádající a nemocné děti nejen v Jižní Africe.

Jde o to, uplést čtverec o velikosti 20×20 cm z co nejměkčí vlny. Pokud někdo k němu zvládne udělat dalších 34 podobných, přidá 50 cm kousek vlny nebo příze na sešití, udělal celou deku, kterou se může přikrýt nemocné dítě. Tyto deky začala kompletovat charitativní organizace Knit a Square, která dovezené čtverce dá dohromady a dopraví na místo, kde jsou potřeba.


Pohodáři tento nápad převzali od spřáteleného klubu seniorů v ze Sulkova nedaleko Plzně. A tak začalo plést kolem 10seniori ctverceprodeti členek. Nejpilnější z nich jsou ‘pohodářky’ Brunclíková a Bejvlová. Upletené čtverce se pak posílají do Hlučína, odkud jedou na místa určení.

Zkusit to ale může každý, koho pletení  nebo háčkování alespoň trochu baví. Zúčastnit se mohou i školy, družiny, domovy důchodců.

 

Více se dozvíte na stránkách projektu

Děvčatům z Pohodáře patří veliký dík za to, že se k této akci připojily a nemyslí na nějaké bolístky, ale snaží se pomoci alespoň takto na dálku.

Marie Bubeníková

 

 

otevřená srdce           kasmovie-001