Mouřenecké léto nemá pauzu

Mouřenecké léto 2016: několikrát “poprvé”…

Na bohatý program letošního léta na Mouřenci i v jeho okolí, půvabném šumavském místě opředeném legendami a mýty, zve novinář, průvodce a šumavák Lukáš Milota:

annin a mourenec nad nim - foto lukáš milota

 

KONCERT VÁŽNÉ HUDBY A OTEVŘENÍ GALERIE ZEĎ/MAUER 1887

V rámci Mouřeneckého léta 2016 přijíždí do kostela na Mouřenci nad Annínem další skvělá interpretka. Poprvé v kostele vystoupí Alena Hönigová. Vystudovala cembalo na Akademii múzických umění v Praze. Ve studiu pokračovala na Schole chantorum basiliensis ve Švýcarsku, kde se věnovala fortepianu, generálbasu a improvizaci. Sbírá úspěchy v Česku i ve Švýcarsku. Organizuje duchovní koncerty v Basileji, Praze i v Jezeří, kde založila festival Hudební léto v Jezeří. Natočila několik CD. “Pro Mouřenec jsem připravila program se svým úplně novým nástrojem – fortepianem. Podobných nástrojů v Česku není moc. Program bude zaměřený na Ä eský raný romantismus. Zazní skladby Jana Ladislava Dusíka, Jana Josefa Röslera nebo Ignaze Moschelese. Program doprovodím slovem,” zve na svůj mouřenecký koncert Alena Hönigová.

mourenecke leto 2016 - alena hoenigova - fortepiano

 

Vstupenky za 70 korun je možné zakoupit na místě před koncertem nebo v předprodeji v IC Kašperské Hory a IC Hartmanice. Součástí koncertu bude také otevření malé galerie pod širým nebem. “Nazvali jsme ji Galerie Zeď/Mauer 1887. Jako výstavní prostor poslouží hřbitovní zeď, která vznikla právě v roce 1887. Jako první na ni decentně pověsíme obrázky, které namalovaly děti při výtvarném workshopu 3.7. Dílnu vedla výtvarnice Katarina Makarova a děti malovaly vodovými barvami, fixami nebo pastelkami Mouřenec. Několik obrázků vystavíme na hřbitovní zdi, další pak v kostele,” upřesňuje Helena Pekárková z nového spolku Přátelé Mouřence .

 

Více informací o celém Mouřeneckém létu 2016 na www.pratelemourence.cz nebo na Facebooku: www.facebook.com/mourenec

mourenec otevreni galerie - finale - 160716-20 h

Od 7. července běží předprodej:

– na koncert Hradišťanu a Jiřího Pavlici na Mouřenci (1.8., v 19:00) – vstupenky za 450 Kč je možné kupovat v IC K. Hory a IC Hartmanice a nebo v Sušici v budově kina

na koncert Jaroslava Hutky na Mouřenci (14.8., v 14:00) – vstupenky za 200 Kč je možné kupovat v IC K. Hory a IC Hartmanice a nebo v Sušici v budově kina

Annínsko dále zve na:
prohlidky mourenec
 
mourenecke - leto - tematicky

 

Blíží se také historicky první annínská pouť. Nic podobného zatím Annínsko nezažilo.
 
Od 22. do 24. července je připravený bohatý kulturní, duchovní i zábavný program. Annín oslaví 220 let (výročí založení sklárny), vesnice si také zvolí sklářskou královnu, která dostane dary od sklářů a složí slib a bude dále reprezentovat sklářské údolí na českých i německých sklářských slavnostech. V rámci pouti se mohou návštěvníci těšit v sobotu na bohatý kulturní program, v neděli pak na program duchovní. Pouť v takovém rozsahu Annín s okolními osadami nikdy neslavil! Bude to ted y velká premiéra!
 
pout annin 2016

 

 

****

A CO DALŠÍHO MŮŽETE PROŽÍT NEJEN O TOMTO VÍKENDU?

INSPIRUJTE SE jedním kliknutím:

anonce akce dne

 

{jcomments off}