První pomoc u Volyňky

Sebeobrana? I tu představí Světový den první pomoci u Volyňky

 

 

Na druhou sobotu v září připadá Světový den první pomoci. Oblastní spolek Českého červeného kříže Prachatice spolu s partnery u této příležitosti přichystal mnoho zajímavého – v pondělí 12. září od 9 do 12 hodin tak bude v parku u Volyňky možné vyzkoušet si ošetření různých poranění, nechat si změřit tlak nebo zhlédnout ukázku práce Jihočeské záchranné kynologické brigády.

 

 

 

Stanoviště s ukázkami první pomoci připraví ČČK ve spolupráci se ZŠ TGM Vimperk, ZŠ Šumavské Hoštice a ZŠ Stachy. Dále bude možné prohlédnout si vozy a techniku Horské služby, ZZS, HZS i Městské policie, dozvědět se bližší informace o dárcovství krve. Třešničkou na dortu budou ukázky sebeobrany, které předvede Policie ČR.

 

Další akcí nabitého dne pak bude Den otevřených dveří u příležitosti 25 let od založení Městské policie Vimperk – služebna v Kaplířově ulici tak bude dostupná všem zájemcům v době od 9 do 12 hodin, strážníci podrobně představí svou práci i povolání asistenta prevence kriminality. Zároveň budou vítány také všechny podněty, které strážníkům umožní reagovat na palčivé problémy. Akci podporuje Město Vimperk.

 

 

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová  

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}