Ještě jednou bazén a Májovka

Ještě jednou bazén a Májovka

 

     Nedá mi to, abych nereagoval na vyjádření starosty Dvořáka k mému otevřenému dopisu. Obojí otištěno ve Vimperských novinách 2/2018. Budu se snažit být stručný. Potřebné dokumenty ve vypovídajícím rozsahu uvedu na konci příspěvku.

 

Areál vodních sportů

Ve své žádosti ze 7. 11. 2017 jsem požadoval zaslání zadání projektové dokumentace pro projektanty na realizační výkresovou dokumentaci pro následující akce:

– areál vodních sportů – druhá etapa

– rekonstrukce ulice 1. máje

– kanalizace a vodovod – ulice Karolíny Světlé

 

Obdržel jsem 8. 11. 2017 pouze dokumentaci k ulici Karolíny Světlé a níže uvedenou všeobecnou odpověď Ing. Jančeho bez jakéhokoliv konkrétního zadání, bez výkresů. Tuto odpověď bych mohl považovat za arogantní až urážlivou, ale nejsem vztahovačný a ing. Janče v tu dobu zřejmě neměl nic jiného k dispozici. S odpovědí jsem nemohl být spokojen, proto jsem svoji žádost opakoval 27. 11. 2017 a dále nově požadoval informace o dotacích města.

 

     Částečné odpovědi jsem se dočkal až 23. 1. 2018. Shodou okolností hned druhý den poté, co jsem redakční radě VN poslal „Otevřený dopis starostovi města“. Je to jen náhoda? Protože to byl pouze přeposlaný mail od ing. arch. Lejska celkem snadno jsem zjistil, že tyto informace má vedení města k dispozici již od 13. 12. 2017. Tedy více než měsíc. Otázkou je, proč mi nebyly poskytnuty. Nebo se máme průběžně ptát „Už máte informace k mé žádosti k dispozici?“ Divná představa o komunikaci radnice s občany. Bohužel stále chybí některé výkresy.

 

     Podle zaslané dokumentace nebyly do projektu zapracovány zásadní připomínky z jednání projektanta se zastupiteli města. Proč tato jednání vůbec probíhala? To je také důvod, proč jsem požadoval zadání projektové dokumentace projektantovi. Chtěl jsem vědět, které připomínky byly akceptovány a které ne a kdo zadání schválil. Na jednání zastupitelstva města toto projednáváno nebylo. Při návštěvě odboru investic 16. 2. 2018 jsme zjistili, že město pro žádost o vydání územního rozhodnutí na dostavbu bazénu podanou koncem října loňského roku použilo dokumentaci ze srpna 2017. Ve světle výše uvedeného hodně zvláštní.

 

Rekonstrukce ulice 1. máje.

V této části pan starosta buď vědomě lže, nebo neví, co se na radnici děje a pro jaká usnesení rady města zvedl ruku. Dovolím si osvěžit paměť. „Jednání rady města 17.7.2017: přítomni: Mgr. Pavel Dvořák, Lukáš Sýs, Zdeněk Kutil, Ing. Petr Bednarčík, MVDr. Šárka Janásková

Usnesení č. 668

Rada města rozhodla uzavřít smlouvu o dílo, jejímž předmětem je zakázka na projektové práce „Rekonstrukce ulice 1. máje – 1. etapa“ mezi městem Vimperk, Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk a obchodní firmou re:architekti studio s. r. o., Bělohorská 193/149, Břevnov, 169 00 Praha, dle předloženého návrhu. Pro 4, proti 0, zdržel se 1 (Janásková). Návrh byl přijat. Zodpovídá: odbor IÚ, termín do 28.07.2017“

 

     Smlouvu na projektovou dokumentaci pro realizaci rekonstrukce ulice 1. máje zcela jednoznačně schvalovalo nové vedení a starosta ji s největší pravděpodobností také podepsal. Ing, Martanová a minulá rada schvalovali zadání studie ulice 1. máje, což je podstatný rozdíl. Jak vidíme na příkladu areálu vodních sportů, může dojít k podstatným rozdílům, mezi studií a realizační dokumentací.

 

     Ve své příspěvku se pan starosta vůbec nezmiňuje o tom, proč nesplnil svůj veřejně daný slib, že odpověď na moji žádost dostanu do 30 dni. Dostal jsem ji až po více než 40 dnech, přestože údaje, které jsem dostal, měl starosta k dispozici již více než měsíc. Dosud jsem neobdržel požadované informace k dotacím. Vskutku příkladná komunikace starosty s občanem, který se zajímá o investiční akce města.

 

S ohledem na výše uvedené držím panu starostovi palce, aby jeho slib zlepšení komunikace radnice se zastupiteli a občany dokázal uskutečnit.

 

Přeji krásné dny.

Ing. Bohumil Petrášek

 

Žádost o zaslání dokumentace:

Pane starosto, protože nám nebyly poskytnuty dostatečné informace, žádám Vás o zaslání zadání projektové dokumentace pro projektanty na realizační projektovou dokumentaci pro následující akce:

– areál vodních sportů – druhá etapa

– rekonstrukce ulice 1. máje

– kanalizace a vodovod – ulice Karolíny Světlé Zadání mi zašlete v běžném formátu (word, pdf)

 

Odpověď :

Dobrý den, podkladem pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na služby: „Dostavba bazénu a úprava sportovního areálu ve Vimperku“ byla nová koncepce Areálu vodních sportů Vimperk – dostavby bazénu, kterou představil pan Ing. arch. P. Lejsek na pracovním setkání ZM Vimperk, které svolala paní starostka Ing. J. Martanová do zasedací místnosti Města Vimperk dne 26.04.2017.

 

V rámci prezentace nové koncepce bylo mimo jiné sděleno přítomným, že se objekt bazénu oproti studii, kterou vypracovala společnost RAVAL, zmenší o cca 2-2,5 m z důvodu stavby zatrubněného potoka, že dochází k návratu dopravního napojení parkoviště bazénu přes křižovatku u Tesca a že bude provedena opěrná zeď pod komunikací z gabionů a tak se zajistí dostatečné rozvojové plochy celého areálu.

 

Přítomní zastupitelé odsouhlasili předložený návrh a rozhodli, aby společnost Šumavaplan s.r.o. zastoupená panem Ing. arch. P. Lejskem rozpracovala předložený návrh do stupně studie.

 

Dne 27.04.2017 rozhodla paní starostka Ing. J. Martanová, aby OIÚ připravil k projednání v ZM Vimperk dne 15.05.2017 návrh SoD se společností ŠUMAVAPLAN projekt, s. r. o., Praha.

 

ZM Vimperk rozhodlo svým usnesením č. 466 ze dne 15.05.2017 uzavřít SoD se společností ŠUMAVAPLAN projekt, s. r. o., Praha se změnami, se kterými bylo ZM Vimperk seznámeno v rámci tohoto jednání.

 

Dne 24.05.2017 byla uzavřena SoD se společností ŠUMAVAPLAN projekt, s. r. o., Praha. Dále proběhlo několik pracovních jednání (setkání) ZM Vimperk, na kterých se projednával návrh dostavby bazénu.  

 

{jcomments on}