Mítink na podporu regionálních nemocnic

 

Nemocnice – mítink

 

     Již měsíc běží druhá petice na podporu záchrany sušické nemocnice. Druhá proto, že první, která proběhla začátkem roku a která byla určena sušickému zastupitelstvu, byla sušickými zastupiteli v podstatě ignorována, i když ji podepsalo 5263 občanů. Tato druhá petice má již vyšší ambice než jen místní zastupitelstvo – je určena Senátu ČR a bere se za všechny regionální nemocnice, resp. za všechny obyvatele malých „zapadlých“ regionů, kteří jsou postupně o své nemocnice připravováni. Petice má webové stránky peticenemocnicesusice.cz, na nichž je uveden aktuální počet získaných podpisů a z nichž je možno petici i podpisové listy stáhnout.

 

     Podle jednacího řádu Senátu je pro podporu petice nutno získat nejméně 10 tisíc podpisů. Zatím jich petice získala něco přes tisíc; na získání potřebného počtu tedy zbývají dva měsíce – petice končí 31. srpna. Petici mohou podepisovat nejen sušičtí občané a obyvatelé regionu, ale i návštěvníci – podpisy máme z Prahy, z Ústí n. Labem, z Ostravy… Po pozvolném začátku by nyní měl počet podpisů vzrůstat rychleji. Podepsat by měl každý, kdo cítí, že místní region nemocnici prostě potřebuje, a to nejen pro své obyvatele, ale i pro návštěvníky; podepsat by měli i ti, kteří si uvědomují, že osekáváním práv lidí v regionech jsou osekávána i jejich práva, ať už žijí kdekoli, neboť s utahováním se začíná na nejslabším a nejzastrčenějším místě.

 

     V rámci petice na záchranu sušické nemocnice a na podporu všech regionálních nemocnic se uskuteční ve čtvrtek 19. července v 17 hodin na sušickém náměstí veřejný mítink.

 

maxaBude se na něm hovořit nejen o sušické nemocnici a dalších regionálních nemocnicích, ale i o systému zdravotního zabezpečení, který spoluvytvořil prostředí, jež malé regionální nemocnice prakticky ničí. Protože jsou to především systémové chyby, a to nejenom zdravotního systému, které umožňují malé regionální nemocnice systematicky likvidovat. Vystoupení budou věcná – termín před volbami určili likvidátoři nemocnice, nikoli občané –, ale právě blízkost voleb a hojná účast mohou pomoci nemocnici zachránit.

 

     V druhé půli mítinku vystoupí zpěvák, kytarista a skladatel Martin Maxa, který přijede podpořit sušickou nemocnici, tak jako podpořil i nemocnici roudnickou.

 

Přijďte i Vy podpořit sušickou nemocnici, přijďte i Vy podpořit svá práva.

 

mitink mapa

 

{jcomments off}