Týden hokeje ve Vimperku již počtvrté

Týden hokeje ve Vimperku již počtvrté.

 

V týdnu od 17 do 23. září 2018 probíhá v České republice na zimních stadionech celorepubliková náborová akce Pojď hrát hokej. Tato akce se pořádá každý rok ve dvou termínech (září-leden) a záštitu nad celou akci má Český hokej.

 

hokejiste

 

Ve spolupráci s Českým hokejem byla tato náborová akce již počtvrté uspořádána i na vimperském zimním stadionu a to ve středu 19. září od 15:30 hodin.

 

Celá akce začala přivítáním malých dětí, které poprvé zavítaly na zimní stadion ve Vimperku. Rodiče vyplnili přihlášky do projektu Pojď hrát hokej a děti obdržely dárky v podobě reprezentačního dresu s logem akce „Pojď hrát hokej“, odznáček, samolepky, omalovánky a pytlíček crackrů Bomber. Spousta dětí využila možnost a na svůj první hokejový dres si okamžitě na záda napsala s pomocí svých rodičů své jméno a hrdě si dres oblékly.

 

Ještě před tím, než se šly děti převléci na program na ledě, byla v jedné kabině pro ně a hlavně pro jejich rodiče připravena krátká prezentace ledního hokeje, kde se od přítomných trenérů dozvěděli, co to obnáší mít doma malého hokejistu, jaké jsou v současné době náklady na pořízení hokejové výstroje, která jim byla i představena, jakou podporu mohou očekávat ze strany klubu HC Vimperk či hokejového svazu.

 

A pak se šlo konečně na věc. Na ledové ploše zimního stadionu ve Vimperku byly pro děti připraveny čtyři stanoviště v obou třetinách, kdy zde byla připravena opičí dráha, slalom okolo kuželů zakončený střelbou kotoučem na branku, soutěž ve sbírání barevných míčků a nakonec štafetové závody. Prostředek ledové plochy byl vyčleněn pro úplné začátečníky, pro které byly připraveny hrazdičky, aby jejich první krůčky na ledě byly daleko jednodušší. Vše probíhalo formou zábavy a legrace a z ledové plochy byl slyšet dětský smích, což byla odměna pro všechny, kteří se na této náborové akci podíleli. Na závěr celé akce pak přišlo společné focení a rozdávání sladkých odměn.

 

V rámci Týdne hokeje a náborové akce Pojď hrát hokej se na zimním stadionu ve Vimperku „prohánělo“ po ledové ploše celkem 38 dětí, z toho 23 dětí přišlo úplně poprvé na zimní stadion si zabruslit a zaregistrovalo se do projektu Pojď hrát hokej.  

 

{jcomments off}