ZŠ Smetanova má Zlatý certifikát

Zlatý certifikát Finančně gramotná škola

 

Základní škola Vimperk, Smetanova 405, okres Prachatice dokázala jako jediná škola v Jižních Čechách (a třetí základní škola v České republice) získat zlatý certifikát Finančně gramotná škola, který uděluje společnost Yourchance. Certifikát má tři úrovně. Již při vstupu do procesu certifikace jsme věděli, že chceme získat hned zlatý certifikát (většina škol postupuje po krocích od certifikátu bronzového a plní jednotlivé cíle). Naše škola se věnuje finanční gramotnosti dlouhodobě, žáci měří svoje znalosti v republikových soutěžích a vždy se umisťují na předních místech. Na získání certifikátu jsme museli se společností Yourchance provést hlubší rozbor výuky.

 

certifikat

 

 

K jeho získání je potřeba splnit řadu podmínek:

 

mít zpracovanou metodiku „Jak rozvíjíme finanční gramotnost na naší škole“,

mít proškolený celý učitelský sbor v oblasti finanční gramotnosti,

mít svůj vlastní příklad dobré praxe – v našem případě „Den s finanční gramotností“,

mít videoreportáž „Jak rozvíjíme FG na naší škole“,

žáci se musí setkávat s odborníky z praxe,

žáci se účastní celorepublikové soutěže „Rozpočti si to!“(naše týmy skončily na 4. a 5. místě v celorepublikovém finále).

další podmínkou je spolupráce v oblasti finanční gramotnosti s jinými školami. Zde se nám díky spolupráci s katedrou matematiky Jihočeské univerzity daří náš příklad dobré praxe přenášet do dalších základních škol v Jižních Čechách.

 

Certifikátu si velmi vážíme a svými aktivitami a úrovní výuky finanční gramotnosti budeme nadále prokazovat, že nám ZLATO právem patří.

 

certifikat1

 

Mgr. Jana Doležalová 

 

{jcomments off}